Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Hållfasthetsingenjörer

Linköping, Sweden
Closing date: 21 February 2023

Saab Aeronautics i Linköping söker hållfasthetsingenjörer till området för strukturanalys. Vi är inne i en expansiv fas med flera pågående projekt och verksamheter. Vi söker nu flera ingenjörer för att kunna säkra vår framtida  förmåga att utveckla flygande farkoster i en internationell miljö.

Vad kan vi erbjuda dig

Saab Aeronautics, en affärsenhet inom Saab-koncernen som erbjuder avancerade flygsystem, delsystem och tjänster under produktens livscykel till kunder inom försvar och myndigheter samt flygindustrier på världsmarknaden. Inom Aeronautics finns behov av att bibehålla förmågan att delta i utvecklingsuppdrag avseende flygande farkoster och satsningar inom forskning och utveckling.

För närvarande är vi inom området Strukturanalys involverade inom ett flertal områden. Projekt som avser att vidareutveckla produktfamiljen Gripen samt våra övervakningsflygplan s.k GlobalEye. Vi avser också starta verksamhet riktad mot nästa generation av strids och övervakningsflygplan som om 20-30 år skall vara fullt operativa.

Vi erbjuder ett spännande verksamhetsområde med hjälpsamma och kunniga kollegor, stora möjligheter för dig att utvecklas och vara delaktig genom hela produktcykeln.

Din roll

Till teknikområdet skrovhållfasthet inom Aeronautics söker vi hållfasthetsingenjörer. I din roll kommer du ingå i något av våra team med fokus på utveckling och möjligheter att arbeta med strukturanalysfrågor i ett brett perspektiv. Vi samarbetar med andra ingenjörsdiscipliner som konstruktion, systemintegration och produktion.

Som hållfasthetsingenjör arbetar du med optimering av konstruktionslösningar, FE-modellering, dimensionering (statisk, utmattning och skadetålighet) samt hållfasthetsprovning.

För att strukturtekniskt och användarmässigt lära känna ett komplett flygplan finns möjlighetet att arbeta med luftvärdighets- och servicefrågor (produktförbättringar) samt eftermarknadsinsatser avseende struktur för att bistå med support för flygande farkoster.

Din Profil

Vi söker dig med en civilingenjörsexamen alternativt högskoleexamen. Vi ser gärna att du har intresse och kunskap inom hållfasthetsanalyser och konstruktionsfrågor samt strävan att utvecklas inom beräkningsområdet.  

Flexibilitet, analytisk förmåga, känsla för laganda och förmåga att skapa relationer med dina kollegor är egenskaper som vi anser viktiga för denna tjänst.

I vårt dagliga arbete använder vi allt från överslagsberäkningar för hand till optimering med FEM. Sökande bör ha en förmåga att kunna avgöra vilken förfiningsgrad som är lämplig för respektive analys då vi oftast arbetar i en miljö med flera parallella  projekt.  

Kontakter med kunder, underleverantörer, forskningsinstitut och samarbetspartners ställer krav på god förmåga att kunna uttrycka sig verbalt och i skrift.

Goda språkkunskaper i engelska är en förutsättning.

Tycker du att detta låter intressant och utmanande? Då är du precis rätt person och vi vill gärna komma i kontakt med dig.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


 

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här