Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Hårdvarudesigner Datorplattform

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
31 August 2022
Apply for this job!

Vi söker dig som är intresserad av datorer och dess kringutrustning.

Du kommer att jobba i ett team som vinner och förlorar tillsammans.

Vår avdelning kännetecknas av att vi har en öppen och omhändertagande atmosfär med högteknologiskt innehåll och variation i vardagen.

Vi har en prestigelös atmosfär där alla hjälper varandra.

Datorplattform HW ansvarar för kravställning, anskaffning och verifiering av hårdvaruprodukter inom området Informationssystem på Saab Surveillance. Det innebär alltifrån att ta fram lösningar för hela operatörsplatser, datorer och nätverksutrustning till skärmar och displayer.

I vårt dagliga arbete har vi gränssnitt mot underleverantörer, inköpare, och kravställande systemkonstruktörer. Vid behov är vi även med och felsöker på plats hos våra systemintegratörer i Göteborg, Linköping och Halmstad.

Vi erbjuder dig en stimulerande miljö med möjlighet att arbeta med erfarna kollegor i en mängd olika utvecklings- och kundprojekt. Teamet arbetar gemensamt och det är alltid nära till stöttning.

Din profil

Då vi i vårt dagliga arbete har gränssnitt mot underleverantörer, inköpare, och kravställande systemkonstruktörer, ställs det höga krav på kommunikationsförmåga, flexibilitet och samarbetsvillighet.

Som person är du positiv, kommunikativ resultatinriktad och nyfiken på teknikområdet.

Tjänsten har en teknikhöjd som gör det önskvärt att du är högskoleingenjör eller har skaffat dig motsvarande erfarenhet på annat sätt.

Det är meriterande med erfarenheter inom några av följande områden:

  • Framtagning av datorer, nätverk samt kringutrustning
  • Leverantörkontakter med fokus på tekniska aspekter
  • Teknisk dokumentation
  • Dokumentering och versionshantering
  • Verifiering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan i förekommande fall medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Du kommer att var en del av teamet som ansvarar för kravställning, framtagning och verifiering av hårdvaruprodukter inom området Informationssystem på Saab Surveillance.

Teamet tillhör sektionen Computer Platform HW, som ansvarar för utvecklingen av datorplattformen till signal och databehandlingen i våra flyg- och markradarprodukter.

Arbetet genomsyras av våra gemensamma kulturvärderingar ”Trust, Drive, Expertise och Diversity”

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.