Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Hårdvarudesigner Datorplattform

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
4 November 2021
Apply for this job!

Din roll

Vi söker dig som är intresserad av datorer och dess kringutrustning.

Du kommer att var en del av teamet som ansvarar för detaljkonstruktion av hårdvaruprodukter inom området Informationssystem på Saab Surveillance. Det innebär att ta fram lösningar för hela operatörsplatser, datorer och nätverksutrustning till skärmar och displayer.

I vårt dagliga arbete har vi gränssnitt mot underleverantörer, inköpare, och kravställande systemkonstruktörer, vid behov är vi även med och felsöker på plats hos våra systemintegratörer.

Vi erbjuder dig en stimulerande miljö med möjlighet att arbeta med erfarna kollegor i en mängd olika utvecklings- och kundprojekt. Teamet arbetar gemensamt och det är alltid nära till stöttning.

Din profil

Då vi i vårt dagliga arbete har gränssnitt mot underleverantörer, inköpare, och kravställande systemkonstruktörer, ställer det höga krav på kommunikationsförmåga, flexibilitet och samarbetsvillighet.

Som person är du positiv, utåtriktad, resultatinriktad och nyfiken på teknikområdet.

Tjänsten har en teknikhöjd som kräver att du är högskoleingenjör eller har skaffat dig motsvarande erfarenhet på annat sätt.

Vi ser gärna att du även har erfarenheter inom några av följande områden:

  • Framtagning av datorer, nätverk samt kringutrustning

  • Leverantörskontakter med fokus på tekniska aspekter

  • Teknisk dokumentation

  • Dokumentering och versionshantering

  • Verifiering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Du kommer att var en del av teamet som ansvarar för detaljkonstruktion av hårdvaruprodukter inom området Informationssystem på Saab Surveillance.

Teamet tillhör sektionen Computer Platform HW, som ansvarar för utvecklingen av datorplattformen till signal och databehandlingen i våra flyg- och markradarprodukter.

Vi lever efter fyra värderingar som definierar oss och hur vi agerar och arbetar:

Vilja - Vi har en passion för innovation, vi är öppna för förändring och vi är fast beslutna att vara snabba och flexibla

Kunnande - Vi kombinerar stort kunnande med ständigt lärande

Förtroende - Vi är globala medborgare, ärliga och pålitliga och vi håller våra löften

Mångfald - Vi tror att en öppen miljö, där allas åsikter och idéer är välkomna, är en förutsättning för vår framtida utveckling

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.