Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Hårdvarukonstruktör för EW stödsystem till Saab i Järfälla, Stockholm

Järfälla, Sweden
Closing date: 10 December 2022

Är du högskole- eller civilingenjör och vill fördjupa dig inom hårdvarukonstruktion? Är du dessutom är en initiativtagande person som gillar att ta fram tekniska lösningar för stödsystem/systemriggar samt underhålla dessa har du nu chansen att få växa tillsammans med 19 kompetenta hårdvarukonstruktörer och systemingenjörer som alla ser fram emot att få välkomna ytterliga en kollega till teamet.

Stämmer detta överens med vem du är och vad du vill göra framöver så ser vi fram emot att få ta del av din ansökan redan idag!

Din roll

I rollen som hårdvarukonstruktör för EW riggar kommer du tillsammans med dina närmaste kollegor arbeta med att ta fram högkvalitativa utvecklingsriggar, vidmakthålla samt vidareutveckla dem över tid. Du ansvarar för att designa, köpa in material, montera, testa och underhålla din konstruktion samt att vara stöd till personerna som använder ditt system. Tidsåtgången för framtagning av ett stödsystem kan vara varierande, men ofta arbetar man i längre projekt tillsammans med kollegor från sektionen integration och verifiering. Man samarbetar även med kollegor som arbetar med utveckling av mjukvaran i riggarna.

Utöver hårdvarukonstruktörer utgörs gruppen även av systemingenjörer, RF-utvecklare av simulatorer, personer som utvecklar kretskort samt de som använder 3D mekanik-CAD Siemens NX. Erfarenhetsgraden i teamet är skiftande och gruppen har en stark sammanhållning. Många i teamet har gedigen kunskap dels inom området men även om SAABs övriga produkter, vilket är väldigt värdefullt, kunskap delas löpande mellan kollegor på ett naturligt sätt. Man är mån om att fortsätta bibehålla den fina stämning som byggts upp.  

Gruppens arbete sträcker sig över ett brett tekniskt fält vilket medför goda möjligheter att utvecklas möjlighet finns även för den som vill hitta sin nisch. I rollen kommer möjlighet även ges att få besöka andra enheter inom SAAB i Sverige i samband med miljökvalificering eller i samband med kundkontakt.

Din profil

Vi tror att du har hunnit samla på dig en hel del arbetslivserfarenhet antingen inom detta område alternativt annat närliggande område. Viktigast är att du är intresserad av både hårdvarukonstruktion och SAAB som bolag samt att du har ett gott självledarskap och är initiativtagande som person.

För att lyckas i rollen tror vi att du har ett genuint intresse för teknik, är serviceminded och har en god förmåga att kommunicera med både interna och externa kontakter. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet i denna rekrytering. 

Vi söker dig som:

  • Har en akademisk examen som högskole- eller civilingenjör inom maskinteknik, elektroteknik eller mekanik eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet inom 3D mekanik-CAD eller har arbetat med RF teknik.
  • Eftersom en del av vårt arbete innebär felsökning och support är det en fördel om du också gillar att ibland kavla upp ärmarna och arbeta praktiskt.
  • Vi ser att du som person är social och har lätt för att samarbeta med andra. Förmodligen är du en person som är nyfiken samt gillar att sprida din kunskap.
  • Eftersom mycket av arbetet sker utan givna riktlinjer är det viktigt att du har en god analytisk förmåga och agerar proaktivt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Sektionen ”Simulators and Rigs” ansvarar för att designa, bygga och underhålla stödsystem och RF simulatorer för EW system. Våra stödsystem försörjer provobjektet med elektriska och datorlogiska gränssnitt, kraft och kylsystem. Våra systemriggar och kvalificeringsriggar används för att utveckla och integrera EW system för flygande plattformar.

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att träffa dig för en intervju där vi berättar mer om rollen och verksamheten! Vid frågor gällande denna rekrytering är du varmt välkommen att kontakta oss.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.