Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Hårdvarunära C++-utvecklare

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 21 April 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Ditt fokus kommer att vara hårdvarunära mjukvaruutveckling för att genom databehandling hitta intressanta signaler i data samlad med passiva sensorer. Tillsammans med dina arbetskamrater i teamet kommer ni att arbeta i en agil miljö där ni utvecklar, förbättrar och skriver ny kod som används i försvarslösningar i världsklass. Våra produkter finns bland annat i JAS 39 Gripen och GlobalEye. Det finns goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll beroende på vilken inriktning som intresserar dig. Du kan t.ex. bli scrum master eller produktägare, alternativt bli riktigt vass inom ett eller flera teknikområden

Exempel på arbetsuppgifter är:

 • Kodning: Utveckla och testa C++-kod för inbyggda system.
 • Kodgranskning: Granskning av teammedlemmars kod för att säkerställa kvalitet, dela med dig av din kunskap och lära dig av kollegorna.
 • Optimering: Analysera och förbättra prestanda och skalbarhet för existerande kodbas.
 • Problemhantering: Identifiering och lösning av tekniska problem och buggar.
 • Teknisk dokumentation: Skapa och uppdatera dokumentation för kodbasen.
 • Möten: Deltagande i dagliga stand-up-möten, sprintplaneringar och retrospektiv.
 • Utvärdering av teknik: Undersöka och eventuellt implementera nya teknologier eller metoder som kan förbättra produkten eller utvecklingsprocessen.

Din profil

I grunden är du en mjukvaruutvecklare med intresse och erfarenhet av hårdvarunära mjukvaruutveckling. Du tycker om att utveckla effektiv, skalbar och modulär mjukvara. Du är en person med intresse för problemlösning och sätter dig gärna in i nya verktyg och arbetssätt. Vi ser att du motiveras av att utveckla dig själv samt är prestigelös vad gäller att dela med dig av kunskap och kompetens. Att trivas med att samarbeta i teamet samt med andra kollegor blir såklart också en viktig del i det arbetet. Vidare förutsätter vi att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.  

För att lyckas i rollen tror vi att du har

 • ingenjörs- eller civilingenjörsexamen inom datateknik, elektroteknik, teknisk fysik eller motsvarande
 • erfarenhet av hårdvarunära programmering
 • erfarenhet av programmering i C++
 • minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet
 • erfarenhet av teknisk dokumentation.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

 • försvarsindustri
 • digital signalbehandling
 • programmering av multi-core-processorer
 • ARM-arkitektur
 • FPGA.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.