Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Hårdvarunära programmerare till datorplattform Gripen-simulatorer

Location
Linköping, Sweden
Contact
Lisen Götze [C]
Mia Knutfelt
Closing date
5 November 2020 Apply for this job!

Inom sektionen ”Computer Platforms for Simulators” söker vi nu en hårdvarunära programmerare för Gripen-simulatorer.

Din framtida utmaning

Som hårdvarunära programmerare har du varierade arbetsuppgifter inom områden såsom hårdvara, operativsystem, realtidssystem, drivrutiner, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Tillsammans med andra inom teamet blir du involverad i hela livscykeln, allt från konceptstudier, kravarbete och design till implementering, drift och förvaltning. Du tar fram lösningar som används i Gripen-simulatorer på Saab samt i träningssystem som levereras till kund. Arbetet sker i nära samarbete med andra avdelningar på Saab samt med företag och myndigheter inom och utanför Sverige.

Den du är idag

Du är analytisk och har lätt för att förstå och lösa problem. Du är civilingenjör från D eller Y eller motsvarande samt har ett gediget datorintresse. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är duktig på att kommunicera skriftligt och muntligt, både på svenska och på engelska.

Vi tror att du har erfarenhet inom följande områden:

  • Programmering i C och C++
  • Drivrutiner och realtidsprogrammering inom operativsystemen Linux och Solaris
  • Kunskap om någon eller flera av följande: PCI Express, CAN, MIL-STD1553 och Ethernet controllers
  • Kravarbete och systemdesign

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Sektionen ”Computer Platforms for Simulators” ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av datorplattformar för Gripen-simulatorer. Sektionen är en del av teknikområdet Datorplattform med tätt samarbete mellan sektioner för att ta fram datorplattformar för simulatorer, tränings- och stödsystem. Simulatorerna används internt på Aeronautics inom flygplansutvecklingen. Träningssystemen är produkter som möjliggör pilot- och teknikerträning ute hos våra kunder och brukare. Stödsystemen är markbaserade system ute på förband som bidrar till effektivitet i såväl den taktiska som den tekniska loopen.
 

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.