Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Hårdvarusupport till flygledningssystem

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 5 March 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

I rollen som Hårdvarusupport hjälper du till att vidmakthålla och utveckla de referensanläggningar som används för att verifiera alla produktreleaser innan de lämnas över till FMV och Flygvapnet.

Du kommer att vara en central del av vårt projekt och stödja med att utvärdera vald hårdvara, samt felsöka redan installerad, och byta ut det som inte fungerar. Konfigurering och driftsättning av hårdvara i referensanläggningarna kommer också vara en stor del av ditt arbete. Ditt område omfattar allt hårdvara, ibland även med en touch av mjukvara!

Här får du en dynamisk, lärorik och social miljö där samarbete är nyckeln. Från att stötta kund med montering och driftsättning, till att titta på nya lösningar med dina kollegor. Här är det högt och låg och vi välkomnar dig att ta plats i ett expansivt projekt med dina kunskaper – häng på!

Rollen kan innebära resor, både inrikes och utrikes.

Våra produkter har till uppgift att sammanställa information från sensorer och datalänkar, allt för att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands.

Din profil

Vi söker dig med en teknisk utbildning, gärna inom el (från exempelvis en yrkesskola) samt en god förståelse för elektro. Förhoppningsvis har du några års arbetserfarenhet och givetvis ett stort teknikintresse! Vi blir extra glada om du har erfarenhet av montering av datacentraler samt har arbetat med IT-system som har höga säkerhetskrav. För att trivas i detta härliga tror vi att du är social, trevlig och flexibel. Du tycker om att samarbeta och är inte rädd för att fråga om det behövs. Känner du igen dig i beskrivningen? Varmt välkommen med din ansökan!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.