Skip to content Go to main navigation Go to language selector
manufacturing.jpg

Head of Design & Quality Engineering

Linköping, Sweden
Closing date: 19 October 2022

Din roll

Vi söker nu en ledare till sektionen, Design & Quality Engineering. Vi söker dig som vill vara med och starta upp en ny linjefunktion ihop med erfarna och självständiga experter.

Sektionen ansvarar för tre verksamhetsområden.

 • Design specifikationer och hur vi integrar dessa in till Aeronautics produktutveckling
  Konstruktionsstandarder, Notpaket, PPL, Material och komponentbibliotek
   
 • Tillverkningskvalité
  Specialistfunktioner inom OFP, svetsning, kalibrering mm
   
 • Kvalité speciella processer
  Hanterar industriella kvalificeringar och revisioner av speciella processer, både hos leverantörer och internt.

Som chef för sektionen så kommer du se att till att det dagliga operativa arbetet har rätt förutsättningar för att leverera, samt utveckla verksamheten för att möta behov och utmaningar framåt.

Du kommer få möjlighet att forma både din egen verksamhet, samt bidra till General Engineerings framtid. En position där du kommer få möjligheten att utveckla verksamheten och ditt eget ledarskap under stort eget ansvar.

Exempel på ansvarsområden :

 • Personalansvar och tillse att sektionen levererar enligt åtagande
 • Utveckla och coacha medarbetarna
 • Utveckla arbetssätt för planering och prioritering
 • Utveckla gränssnitt inom Aeronautics och SAAB Group
 • Bidra till General Engineerings gemensamma arbete

Du kommer ingå i General Engineerings ledningsgrupp, som också består av linjechefer samt funktioner som leder inom teknik, projekt och process. Tillsammans så skapar vi en helhet där vi kombinerar leveransfokus med en strategisk plan för att utveckla verksamheten.

Framförallt så har vi inom General Engineering en gemenskap där vi ihop stöttar varandra för säkerställa leverans. Vi arbetar med en hög nivå av självständighet och frihet, ihop med en öppen dialog.

Tillsammans skapar vi förutsättningar och stöttar utveckling, produktion och leverans av Aeronautics produkter.

Din profil

Stor vikt kommer läggas på ledaregenskaper och en profil som kompletterar oss, snarare än en som liknar oss. Du bör gilla att ta dig an och lösa utmaningar där förutsättningarna inte är givna, och där du förväntas lösa hur du ska göra det, lika mycket som vad du ska lösa. Som person är det viktigt att du är prestigelös och kan med lätthet jobba med erfarna självständiga experter. Du har lätt att kunna presentera dina idéer och tankar på ett okomplicerat sätt, och kan självständigt skapa nya kontakter och nätverk. Du har även en relevant bakgrund från tidigare arbeten eller en akademisk examen.

Det är meriterande med bakgrund inom produktionskvalité eller inom speciella processer, med en förstående för regelverk och tekniska krav. Erfarenhet från metodik inom design är också meriterande, men inte ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 
 

Vad du kommer vara en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

I denna tjänst kommer du ingå i General Engineering, en del av Business Support – Aeronautics, en central teknikorganisation. Vi skapar tekniska lösningar åt Aeronautics produktuteckling och produktion. Från forskning till färdig produkt och vidmakthållande. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

General Engineering är idag ca 45 medarbetare, och Design 6 Quality Engineering består av ca 14 medarbetare med konsulter. Du kommer rapportera till Head of General Engineering.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.