Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Human Factors forskningsprojekt för framtida Cockpit

Linköping, Sweden
Closing date: 5 May 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Nu har du chansen att vara med i ett forskningsprojekt kring att mogna olika UX-teknologier för framtidens stridspiloter.

Vi kommer inom ramen för EDF (European Defence Fund) att arbeta tillsammans med ett antal EU-partners för att skapa större förståelse kring hur vi kan använda fysiologisk mätning, nya displayteknologier och kognitiv modellering för att utforma en arbetsmiljö som ger bästa möjliga stöd i en framtida hotmiljö. Mer info om EDF projektet EPIIC hittar du här.

Arbetet bedrivs under affärsområdet Aeronautics, som är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Din profil

Vi söker dig med ett starkt intresse för Human Factors, och med bakgrund antingen som UX designer eller mjukvaruutvecklare. Som UX designer har du erfarenhet av användarcentrerad design, och är van vid framtagande av low-fi och hi-fi prototyper.

Är du mjukvaruutvecklare förväntas du vara bekväm med programmering i C#, gärna med erfarenhet av WPF.

Vi tror att du har en högskoleutbildning med mjukvaruinriktning, antingen som ingenjör eller kognitionsvetare. Erfarenhet av flygsimulatorer som XPlanes eller Prepar3d är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här
 

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här
 

Våra värderingar kan du läsa om här
 

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.
 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.