Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Huvudplanerare till Gripens programkontor på Aviation Services

Linköping, Sweden
Closing date: 6 March 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som Huvudplanerare hos oss är din grundläggande arbetsuppgift att ta fram relevanta tidsplaner för det övergripande projektet som spänner över flera discipliner med disparata förutsättningar och behov, över flera organisatoriska enheter. Tidsplanerna som huvudplaneraren ansvarar för utgör den gemensamma, överenskomna vägen för att projektet ska nå uppsatta mål. Intressenterna är många och överenskommelse ska säkras med alla: medarbetarna i delprojekten där utveckling av produkter och tjänster sker, leveransansvariga, kontraktsansvariga med flera som tillför värde till kundernas upplevelse av produkten.

Vi gör det tillsammans, i ett bredare team, men där du ansvarar för att följande sker och drivs kontinuerligt:

  • Förstå och kunna förmedla innehållet i styrande planer och planer som projektet har beroenden till så som ”road maps” som kommer från högsta Saab-nivå, kontraktsplaner, programplaner, leveransplaner, utvecklingsplaner, driftsättningsplaner för huvudprodukterna i Gripen-familjen.
  • Utifrån styrande och kravställande planer, upprätta, förmedla och uppdatera övergripande projektets strategiska tidplan.
  • Upprätta, förmedla, följa upp och uppdatera övergripande projektets taktiska tidplan som fastställer ramar och leveranstidpunkter för delprojekten.
  • Säkerställa att all planering hänger ihop, från styrande och kravställande planer till detaljplaneringen som varje medarbetare jobbar efter.

Din profil

Vi söker dig som trivs i en roll där du får agera spindeln i nätet och verka brett inom flera olika projekt och team samtidigt. Du uppskattar social kontakt och sprider energi och glädje till dina medarbetare. Du är inlyssnande och kommunikativ och kan identifiera olika behov och utmaningar inom verksamheten, för att skapa en gemensam planering och struktur. För detta kräver det att du även från en gemensam målbild har förmåga att bryta ned övergripande mål till specifika krav och aktivitetsplaner.

Utöver ovanstående personliga kompetenser ser vi att du:

  • Har flera års erfarenhet av att arbeta som Planör, alt som Projektledare inom en större verksamhet med övergripande ansvar för parallellt gående projekt
  • Behärskar svenska och engelska flytande, i såväl tal som skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.