Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Huvudprojektledare och kontraktansvarig till Special Mission and Regional Aircraft

Linköping, Sweden
Closing date: 12 March 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

SMRA PMO Project Management Office är ett växande team med ca 30 medarbetare som bidrar med projektledare till projekten inom hela avdelningen Special Mission and Regional Aircraft (SMRA). Vi söker nu en driven huvudprojektledare och kontraktsansvarig som vill arbeta i en spännande, expansiv och flygnära verksamhet som kännetecknas av god gemenskap, där vi tillsammans når avdelningens mål.

Du kommer tillhöra sektionen Platform Contract Management som är en del av PMO. Sektionen består idag av fem medarbetare som är kontraktsansvariga och huvudprojektledare för plattformsprojekt såsom Global Eye och Saab 2000 AEW&C.

Som huvudprojektledare och kontraktsansvarig hos SMRA leder du komplexa och för Saab AB högprioriterade flygplansmodifieringsprojekt för t.ex. Global Eye och Saab 2000 AEW&C. SMRA:s projektmiljö är flygplansnära och präglas av tät samverkan mellan projekt och linje där vi vinner och tar motgångar tillsammans.

Du har helhetsansvar för ekonomi, tidsplan, omfattning och leverans samt hantering av intressenter, förändringar och risker för plattformsprojektet. Ditt projektteam består av projektledare för projektområden som omfattar ingenjörer, inköpare, hangarpersonal, tekniska skribenter och flygprovspersonal. Som kontraktsansvarig kommer du arbeta tätt tillsammans med ansvarig kontraktsägare.

När möjlighet finns kommer du delta i tidiga affärsfaser i pågående kampanjer där viktiga delar av projektens förutsättningar skapas. När affären är vunnen går du över till huvudprojektledning och kontraktansvar.

Över tid kommer projektledningsuppgifterna variera i komplexitet och omfattning. Vi sätter tillsammans upp din individuella utvecklingsplan utifrån dina intressen och tidigare erfarenheter.

Din profil

Vi söker en erfaren ledare med starkt eget driv och engagemang. Du är social, kommunikativ och förstår vikten av ett gott samarbete. Vidare är du effektiv, strukturerad och har förmågan att se helheten samtidigt som du förstår detaljerna när det krävs.

Rollen kräver att du har några års erfarenhet av projektledning. Har du erfarenhet av kontraktsansvar är det meriterande. Du behöver kunna kommunicera på ett tydligt sätt på svenska och engelska i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.