Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IFS Application Analyst

Göteborg, Sweden
Closing date: 5 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.
 

Din roll

Vi behöver stärka vårt team – ta nästa steg i din karriär tillsammans med oss! Vi söker flera personer till rollen som IFS Business Analyst. Med dina IFS-kunskaper kommer du att bli en viktig del i vårt team och i framtagandet av morgondagens systemlösningar på Saab.

Som Business Analyst kommer du att fokusera på verksamhetens behov, utmaningar och möjligheter. Rollen går ut på att stötta med att konceptualisera och formulera insikter, och att nå konsensus med relevanta intressenter om vad som behöver göras och hur vägen dit ser ut.

Du blir en del av ett team som arbetar med förvaltning och utveckling av IFS Cloud. Teamet hanterar verksamhetsutveckling, förvaltning och avancerad problemlösning. Vi följer IFS kadens med uppdateringar i våra installationer och kommer att arbeta aktivt med att föra ut nya förmågor i systemet till verksamheten. Beroende på de kunskaper och erfarenheter du tar med dig kan du få en junior eller senior roll i vårt team.

Du kommer att arbeta inom sektionen ERP Applications inom Group IT som tillhör avdelningen Business Applications. Sektionen består av cirka 25 personer som arbetar med Saabs IFS-lösningar på olika sätt: applikationsexperter, utvecklare, tekniker och arkitekter.

Din profil

Det viktigaste du har med dig är dina erfarenheter av och kunskaper inom ett eller flera områden inom IFS Applications. I det här fallet letar vi efter kunskaper inom Manufacturing och/eller Supply Chain i IFS.  Du har erfarenhet av och ett genuint intresse för IFS som systemlösning och för att utveckla en verksamhet med hjälp av den. 


Du tycker om att använda din analytiska förmåga och tänker gärna nytt och hittar lösningar på utmaningar och problem när dom uppstår. Du kan analysera en kravbild men också våga ifrågasätta och komma med förbättringsförslag.

Du är en driven team-player som trivs tillsammans med andra men också i en roll där tätt samarbete varvas med självständigt arbete.  Som person är du driven, engagerad, arbetar mot mål och fokuserar på resultat.


Du behöver ha:

  • Kunskaper i IFS Applications inom Manufacturing och/eller Supply Chain
  • Systemvetar- eller civilingenjörsutbildning eller motsvarande erfarenhet
  • Arbetat med verksamhetsutveckling kopplat till affärssystem
  • Erfarenhet av arbete i komplexa verksamheter
  • Mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska

Erfarenhet som projekt- eller delprojektledare är meriterande. Våra mer seniora Business Analysts tar stort ansvar och hamnar ofta på ledande och drivande positioner.

Tjänsten är placerad antingen Linköping, Jönköping eller Göteborg.
 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här