Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

ILS Ingenjör – Driven och analytisk lagspelare med helhetstänk

Järfälla, Sweden
Closing date: 7 October 2022

Sektionen ILS inom produktområdet Electronic Warefare i Järfälla söker nu en ny kollega för att komplettera teamet. Du kommer till en grupp som har högt i tak, ett stöttande arbetsklimat, där det alltid finns en hjälpande hand. Vi är nyfikna, samarbetsvilliga och kompetenta samt har ett gemensamt driv att se över hela livscykeln på våra produkter för våra kunders bästa.   

Din roll

Rollen som Logistikanalytiker spänner över ett brett område inom Integrated Logistic Support, ILS. Arbetet innebär att analysera, utveckla, utvärdera och förbättra komplexa tekniska system och dess supportlösningar genom analyser av tillgänglighet, tillförlitlighet, design för underhåll, kostnad och kundbehov i alla livscykelfaser. Det innefattar även aktiv informationsdelning med till exempel olika teknikkompetenser, projektledare och produktledare. God kommunikativ förmåga, teknisk bakgrund och en hög grad av nyfikenhet krävs för att trivas och leverera i din framtida roll.

På avdelningen tar vi del av utvecklingsprojekt för nya produkter, uppgraderingsprojekt för redan drifttagna produkter, projekt för upprätthållande av funktion efter utvecklingens slut och för när produkten tas i drift. Gemensamt för dessa projekt är att du behöva driva ditt arbete självständigt och samtidigt vara en del av ett sektionsteam där arbetet med olika projekt fördelas och utförs. 

Arbetsuppgifter som ILS ingenjör kan vara:

 • ILS analyser RM&T (Reliability, Maintainability och Testability)
 • Reservdelsoptimering med verktyget OPUS
 • FMECA
 • FRACAS
 • Life Cycle Cost (LCC) och Life Support Cost (LSC)
 • Level Of Repair Analysis (LORA)
 • Framtagning av kostnadseffektiva underhållskoncept och avvägningar inom olika produkter
 • Identifiera vilka av ovan som bör genomföras i varje utvecklingsprojekt
 • Arbete med kravställning

Din profil

Du är en ingenjör som i dagsläget har ett arbete som t.ex. mekanikkonstruktör, elingenjör, systemingenjör eller ILS analytiker och söker nya utmaningar. Du är analytisk och gillar att lösa uppgifter tillsammans i team såväl som enskilt. Vidare är du bekväm när saker ständigt förändras och nya lösningar behöver tas fram på kort tid. Vi ser gärna att du är en positiv person med god förmåga att strukturera, planera och leda dig själv. Du tycker om att grotta ner dig, fokusera på detaljer och utföra analyser på låg nivå men också lyfta blicken och se helheten. Vi söker dig som är van att ha många olika kontaktytor samt har ett ordningssinne och ett kvalitetsmedvetet förhållningssätt.

Du som söker ska ha:

 • Akademisk utbildning; ingenjörsexamen eller motsvarande och/eller erfarenhet inom ILS- och logistikanalysområdet
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet som ingenjör eller inom försvarsmakten
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av produktutveckling och produktlivscykel
 • Erfarenhet av att arbeta i projekt
 • Intresse för analyser och teknik

Övriga meriterande kvalifikationer:

 • Tidigare arbete med, eller utbildning inom, elektroteknik  
 • Kunskap om MIL-STD-1629A, and MIL-HDBK-217F
 • Erfarenhet/kunskap om ovan analyser och verktyg såsom t.ex. predikteringar och Windchill Quality Solutions
 • Bakgrund inom flyg och/eller försvar alt. arbete med försvarssystem
 • Intresse av en framtida roll som teknisk ledare, teamledning och/eller projektledning

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. I den stora majoriteten av dessa projekt ingår ILS. Det är vår uppgift att tillhandahålla ILS analyser och leverabler både internt inom Saab men även externt till våra kunder.

På sektionen ILS anser alla att det är viktigt att ha roligt på jobbet och vi inser också att vi alla bidrar till detta. Du kommer att ingå i en grupp med positiva medarbetare som ställer upp för varandra. Vi är också mycket stolta över att vara en av de grupper med störst mångfald, ålder, bakgrund, expertområden och kön, och vi ser det som en av våra främsta styrkor. Vi är inkluderande, lösningsfokuserade och älskar en livlig diskussion.

Din blivande chef Maria är en lyhörd person med stort hjärta. Hon anser att den personliga utvecklingen av sina medarbetare är viktig och vill få personer att växa och trivas med sitt arbete och i gruppen. Hon vill alltid att medarbetarbetare ska ha förutsättningar för att lyckas och stöttar där hon kan.

Observera att urval och intervjuer för denna tjänst kommer att ske löpande och du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle