Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

ILS-ingenjör / Logistikanalytiker flyg

Linköping, Sweden
Closing date: 31 January 2023

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

I rollen som ILS-engineer (Integrated Logistics Support) kommer du att ansvara för att ta fram underhållskoncept till våra kunder som säkerställer deras tillgänglighet till rätt kostnad - genom hela affärsprocessen med start i design fasen, genom produktens livscykel ända till end-of-life och avvecklingsfasen. Den långa livscykeln innebär att det är viktigt att kunna växla perspektiv från det data drivna detaljerna till en högre och mer långsiktig vy.

Arbetet sker i projektform och är omväxlande med många kontaktytor. Detta innebär att en del av arbetet handlar om att kunna presentera vårt arbete för andra funktioner och för slutkunden, och tt genom dessa gränssnitt skapa en förståelse och ett intresse för det arbete vi gör.

Du kommer att analysera och optimera komplexa tekniska supportlösningar för Saabs produkter och system baserat på tillgänglighet, kostnader och kundvärde. Tänkbara arbetsuppgifter för dig är:

  • I nära samarbete med våra kunder föreslå och analysera alternativa underhållskoncept/-lösningar.
  • Säkerställa att krav på tillgänglighet, effektivitet och kostnad möts genom att modellera, optimera och simulera alla faser av ett systems livscykel
  • Utarbeta kostnadseffektiva och optimerade underhållslösningar genom analys av driftsäkerhetsbehov och LCC (Life Cycle Cost) krav.
  • Delta i och följa utvecklingen av driftsäkerhet, ILS (Integrated Logistics Support), LSA (Logistics Support Analysis) och LCC (Life Cycle Cost).
  • Arbeta internt med process- och modellförbättringar kopplat till ILS.

Arbetet ger möjlighet att utveckla både helhetssyn inom ILS-området samt en god produktkännedom gällande Saabs flygplan, vilka ger goda förutsättningar för framtida ledarutmaningar inom området.

Den du är idag

Vi söker dig som har ett stort driv och analytisk förmåga – du kan se både helheten och detaljerna! Övriga personliga egenskaper som vi värdesätter är samarbetsförmåga och en positiv inställning till nya utmaningar – vi vill att du ska tycka det är roligt att komma in på morgonen och känna dig manad att ta dig an vad dagen har att bjuda på.

Olika utbildningar och erfarenheter kan vara lämpliga för rollen, men vi ser helst universitetsutbildning inom t.ex. Industriell Ekonomi, Maskinteknik, Teknisk Fysik eller Matematik som grund.

Följande ger dig ett plus i kanten:

  • En kombination av drivkraft och analytisk förmåga.
  • Intresse och kunskap inom databearbetning, optimering och simulering.
  • Erfarenhet inom ILS/RAMS
  • En teknisk förståelse och övergripande kunskap om Gripen

Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift, då vi arbetar med internationella affärer och projekt. Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Affärsenheten Gripen Sustainment levererar tjänster, åtaganden och produkter inom området Integrated Logistics Support (ILS) som täcker hela livscykeln, från utveckling via driftsfas till och med avveckling. Detta bidrar till att Saab kan leverera hållbara supportlösningar och tjänster i syfte att få våra kunders system att fungera bra i drift.

Sektionen Logistics Engineering består av femton ILS-ingenjörer, logistik- och driftanalytiker som främst arbetar inom flygdomänen. Vi har en öppen, prestigelös atmosfär och vi gör vad vi kan för att bibehålla denna så att våra anställda trivs hos oss!

Vänligen observera även att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Välkommen till en arbetsplats med mångfald och inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.