Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

ILS-ingenjör inom Flygsäkerhetsmateriel

Linköping, Sweden
Closing date: 8 December 2023

Vi behöver bli fler! Vi söker en mångsidig ingenjör som uppskattar variation i vardagen. Saab erbjuder en bred roll med möjligheter till uppgifter inom allt från tekniska utredningar till framtagning av instruktioner inom ett spännande teknikområde – flygsäkerhetsmateriel för piloter och annan flygande personal.  

Är du personen vi söker? Skicka in din ansökan idag!

Din Roll

Du blir en del av flygsäkerhetsmaterielteamet inom avdelningen CAMO & Logistic Services. Vi är ett litet men effektivt team som nu är i en expansiv fas. Vi är ett team som präglas av prestigelöshet och är en tight, familjär grupp där vi hjälps åt inom våra åtaganden. Du kommer i din roll stötta kund och brukare i tekniska ärenden som kan uppstå under hela produktens livslängd.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med:

  • Driva och genomföra tekniska utredningar eller underhållsberedningar
  • Ta fram rapporter och sammanställa statistik
  • Utveckla och förbättra materielen tillsammans med brukaren
  • Skriva instruktioner
  • Hålla utbildningar för tekniker inom dina områden om intresse finns.

Rollen kräver att du skapar dig en helhetsbild, är lyhörd, samt är villig att hjälpa till även utanför ditt direkta ansvarsområde. Du är en aktiv part i att lösa problem och hitta kreativa lösningar.

På Saab finns stora möjligheter till personlig utveckling, och vi anpassar rollen efter dina intresseområden. Detta kan innebära allt från teamledning till fördjupning inom dina områden.

Din profil

Vi söker dig som gillar både teknik och som trivs i rollen som problemlösare. För att passa i rollen tror vi att du har en teknisk bakgrund som till exempel:

  • Högskoleingenjör inom exempelvis textil, maskin, underhåll, design
  • Arbete inom underhållsberedning
  • Flygtekniker
  • Teknisk utbildare
  • eller andra liknande erfarenheter

Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ samt har förmåga att ödmjukt sätta dig in i andras perspektiv. Det är viktigt att du trivs i en roll där du är den som själv driver arbetet framåt och får saker att hända. Samtidigt som du är handlingskraftig, inser du vikten av noggrann analys och välgrundade beslut.

Erfarenhet av arbete med flygsäkerhetsmateriel och systemsäkerhet är meriterande. Det är även positivt om du har kunskaper om regler för militär luftfart, och om de system och förutsättningar som råder inom Försvarsmakten och Försvarets Materielverk. Om du saknar den här kompetensen eller tidigare erfarenheten så kommer vi stötta dig i arbetet och hjälpa dig med utbildningar och kontaktytor.

Då rollen innebär många kontaktytor både internt och externt krävs en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad kan vi erbjuda dig?  

Vi erbjuder en intressant roll med mycket eget ansvar som vi kan forma efter dina personliga egenskaper och intressen. Det är en rolig roll med stor möjlighet till personlig utveckling och varierande arbetsuppgifter. Du kommer att ha många kontaktytor både internt med kollegor i vårat team och externt med kundens handläggare och användare. Men, det vi framförallt kan erbjuda dig är en tjänst med en närvarande chef och möjligheten att ingå i ett team med fantastiska kollegor som kommer att stötta och uppmuntra dig i ditt arbete.

Här på Saab värderar vi vår personal högst! Anledningen är enkel, om vi ska vara bäst inom vårt fält måste vi satsa på våra medarbetare! Vi arbetar mycket med att skapa förutsättningar för långsiktiga karriärvägar genom kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är bara några exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

I det osäkra världsläget vi befinner oss i idag med oroligheter runt om i Europa, blir vårt arbete än mer relevant. På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vill du vara med och samarbeta med kollegor runt om i världen som alla delar samma mission och utmaning - att göra världen till en säkrare plats! 

Vad Du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kan söka tjänsten antingen på svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vi ser fram emot att få läsa din ansökan och kommer ha fokus i urvalet på just dina personliga egenskaper så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.