Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

ILS Manager till Surface Sensor Solution

Göteborg, Sweden
Closing date: 30 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Vill du jobba som projektledare för ILS-frågor (Integrerat Logistikstöd) i en internationell miljö? Då är du den vi söker!

Din roll

Att arbeta som ILS projektledare hos oss ingår bland annat:

  • Att påverka våra produkter och system under koncept- och konstruktionsfasen med avseende på robusthet, testbarhet och underhållsmässighet

  • Att bidra till att våra produkter och system får hög ökad operativ tillgänglighet och låg livscykelkostnad

  • Att leda framtagning av underhållsanalyser, framtagning av kunddokumentation och kundutbildning inom ett eller flera projekt

  • Att stödja framtagning av kundanpassade underhållslösningar

  • Att stödja pågående eftermarknadskontrakt

Förutom att leda ett projektteam, upp till 10 personer, förutsätter jobbet planering och koordinering med andra verksamhetsområden som t.ex. projektledning, inköp samt system- och delsystemkonstruktion.

Som ILS projektledare kommer du träffa kundens ILS representanter och slutanvändare samt vissa underleverantörer. Beroende på projekt så kan det förekomma såväl inrikes som utrikes resor i tjänsten.

Din profil

Vi söker dig som är drivande, utåtriktad och villig att ta ansvar. Du har en positiv grundsyn, god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera både i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Ett djupt intresse för teknik är en förutsättning för att trivas i rollen.

Du som söker är ingenjör inom något teknikområde alternativt en bakgrund från försvarsmakten inom relevant område. Du har även erfarenhet från projektledning. Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av underhållsanalyser, underhållsberedning, driftsäkerhet och felmodsanalyser

  • Kunskap i verktygen: OPUS Suite, LSAR, Windchill Quality Solutions (Relex), JIRA och Antura

  • Kännedom av ILS standarder

Placeringsort kan vara antingen i Göteborg eller Halmstad.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Du kommer att bli en del av ILS avdelningen, som är i en expansiv fas, med ett 50-tal kompetenta medarbetare. Vi är uppdelade i olika team utifrån kompetensområdena ILS-Engineering/Management, Technical Publication samt Training.