Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

ILS Manager Torpedsystem, Saab Dynamics

Linköping, Sweden
Closing date: 10 December 2023

Saab Dynamics är en ledande aktör inom försvarsindustrin och specialiserar sig på avancerade teknologiska lösningar. Vi arbetar i teknikens framkant för att säkerställa nationers säkerhet och främja innovation inom försvarssektorn.

Din roll

Som ILS Manager kommer du att ha det övergripande ansvaret för Integrated Logistics Support (ILS) inom Saab Dynamics torpedsystemsfokus.

Du kommer att tillhöra avdelningen Speciality engineering and verification. Avdelningen är vidare uppdelad i åtta sektioner, och du blir en av de omkring 30 personer som ingår i ILS-sektionen.

Som ILS Manager är dina huvudsakliga ansvarsområden att:

  • Planera och genomföra ILS-aktiviteter för torpedsystem
  • Säkerställa optimala logistiklösningar för torpedsystemet genom hela dess livscykel
  • Koordinera med interna avdelningar för att säkerställa effektiv drift och underhåll av torpedsystemet
  • Utveckla och implementera strategier för att optimera tillgänglighet och pålitlighet för torpedsystemet
  • Koordinera kundbeställningar, leveranser och arbete inom ILS elementen
  • Koordinera ovanstående punkter med ditt team bestående av tre personer

Din profil

Du trivs med en förväntan om att vara självgående inom ditt ansvar där du planerar, organiserar och prioriterar arbete på ett effektivt sätt. På ett tydligt och engagerat sätt kommunicerar du i din roll så att andra uppfattar budskap och förväntningar som finns och därmed kan följas upp inom. Du har förmåga att skapa och underhålla relationer i yrkesmässiga sammanhang och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt för att skapa välfungerande samarbeten med fokus på gemensamma mål.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbete inom ILS. Det är fördelaktigt om du dessutom har någon av nedan nämnda erfarenheter/kunskaper:

  • Erfarenhet av att arbeta med torpedsystem
  • Domänkunskap inom marinen
  • Akademisk utbildning inom relevant område


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka med CV på antingen svenska eller engelska. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver