Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

ILS-manager

Linköping, Sweden
Closing date: 27 July 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker dig som vill jobba inom ILS, ett brett område som innefattar allt ifrån att skriva manualer till att genomföra utbildning ute hos kund. Erfarenhet från liknande tjänster är ett plus men inte ett krav då personlighet och andra faktorer kan väga upp. Detta är en ledande roll där du förväntas ta ett stort ansvar i projekt och på avdelningen men även att representera avdelningen och driva processer inom ILS-området på Saab.

En stor del av arbetet förutsätter samarbete med andra verksamhetsområden som t.ex. Projektledning, Systemkonstruktion samt Designavdelningar. Som ILS-Manager är du projektets representant inför kunden och större underleverantörer gällande ILS-frågor. Du kommer jobba i projektteam och förväntas kunna leda ILS-arbetet och leverera ett effektivt och fullgott resultat.

Dina huvudsakliga uppgifter kan bestå av en eller alla av följande:

  • Leda ILS-arbetet inom projekt
  • Kontakt med kunder och leverantörer
  • Påverka våra konstruktioner inom robusthet, testbarhet och underhållsmässighet
  • Bidra till en ökad operativ tillgänglighet och effektivitet hos systemet eller produkten
  • Bidra till reducerad LCC/LSC (Life Cycle Cost/Life Support Cost) under systemets/produktens livscykel
  • Ta fram planer, t.ex. ILS-plan, utbildningsplan, underhållsplan och dokumentationsplan
  • Driva processer inom ILS-området

Detta är en senior roll så vi söker dig som har erfarenhet av t.ex. projektledning, logistik eller underhåll och är villig att ta dig an denna utmaning hos oss.

Communications är en produktenhet baserad i Arboga, Linköping och Järfälla. Vi jobbar främst med integrationer av olika kundanpassade system där kommunikation eller ledningsförmåga krävs. Vi har inom produktenheten hela projektkedjan från systemarkitekter till montörer.

Resor i tjänsten, såväl inrikes som utrikes, förekommer.

Din profil

Vi tror att du har någon form av teknisk ingenjörsutbildning, det kan vara civilingenjör, högskoleingenjör eller yrkeshögskola eller gedigen arbetslivserfarenhet inom ett lämpligt område.

Du behöver kunna ta ansvar och ha en stark åtagandekänsla för uppgifter och projekt då vi jobbar över gränser mellan sektioner och projekt för att nå våra leveranser. Ett flexibelt sinne gör det lättare på dagarna men är inte ett krav. Samarbetsvillighet, driv och ambition värderas mycket högt tillsammans med en vilja att lära sig nya saker.

Det är även meriterande om du har kännedom om eller erfarenhet av olika standarder inom området. Erfarenhet av praktiskt ILS-arbete i form av underhållsberedning, ILS-planering, driftsäkerhet och felmodsanalyser m.m. är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här