Skip to content Go to main navigation Go to language selector

ILS Manager/Engineer

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
29 April 2021
Apply for this job!

Din roll

I arbetet som ILS-Manager ingår:

  • ILS-management (delprojektledning) av såväl analysarbete samt framtagning av kunddokumentation och kundutbildning

  • att påverka våra konstruktioner inom robusthet, testbarhet och underhållsmässighet

  • att bidra till en ökad operativ tillgänglighet och effektivitet hos ett system eller en produkt

  • att bidra till reducerad LCC/LSC (Life Cycle Cost/Life Support Cost) under systemets/produktens livscykel

  • drift- och underhållsanalyser på våra radarsystem


En stor del av arbetet förutsätter samarbete med andra verksamhetsområden som t ex Projektledning, Systemkonstruktion samt Designavdelningar.

Som ILS-Manager är du projektets representant inför kunden och större underleverantörer gällande ILS-frågor.

Vi arbetar i självständiga team och tillämpar ett agilt arbetssätt.
Din roll blir att leda ILS-arbetet inom ett eller flera projekt samt att genomföra drift- och underhållsanalyser.
Vi tillämpar vedertagna standarder, väl beprövade analysmetoder och har tillgång till etablerade stödsystem/verktyg som används i branschen.

Resor i tjänsten, såväl inrikes som utrikes, förekommer.

Din profil

Vi söker dig som är drivande, utåtriktad och villig att ta ansvar då du kommer arbeta i nära samarbete med kund. Du har en positiv grundsyn, god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera både i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Ett djupt intresse för teknik är en förutsättning för att trivas i rollen.

Du som söker är högskole-/civilingenjör inom något teknikområde. Har du hunnit arbeta några år, har erfarenhet av branschen och kanske också av att driva projekt, är det klart meriterande.

Det är även meriterande om du har kännedom om eller erfarenhet av olika standarder inom området samt olika verktyg som OPUS Suite, LSAR, Windchill Quality Solutions (Relex). Erfarenhet av praktiskt ILS-arbete i form av underhållsberedning, ILS-planering, driftsäkerhet och felmodsanalyser m m är såklart ett plus.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Du kommer att bli en del av gruppen ILS (Integrated Logistic Support) som är en del av enheten Surface Radar. Idag är vi dryg 35 personer som arbetar med ILS. Vi är uppdelade i tre team utifrån kompetensområdena ILS-Engineering/Management, Technical Publication samt Training.

Läs mer om hur det är att arbeta på Saab här. och om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så tveka inte att skicka in din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.