Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

ILS Project Manager

Linköping, Sweden
Closing date: 9 October 2023

Vi söker nu en ILS (Integrated Logistic Support) Project Manager till vår avdelning Support Solution med fokus på nya affärer. Vi befinner oss i en tillväxtfas med både flera pågående leveransprojekt och stora marknadsaktiviteter för kommande affärer. Verksamheten bedrivs huvudsakligen i Linköping, Arboga och Göteborg men även hos övriga affärsenheter som är engagerade inom leverans och support av flygburna spaningsradarsystem som t ex GlobalEye.

Din roll

Som ILS Project Manager är du en naturlig del i våra kampanjer och i nära samarbete med övriga enheter inom Saab kommer du ansvar för att leda, koordinera och optimera ILS erbjudanden på högre systemnivå inom flygburna spaningsradarsystem. Rollen inkludera även ansvar för framtagning av effektiva ILS och underhållslösningar inom våra olika försäljningskampanjer.

Din profil

Vi söker dig med stort teknikintresse som har förmågan att förstå detaljer och samtidigt se helheten. För att lyckas i rollen krävs att du är en strukturerad och resultatorienterad person, som har god samarbetsförmåga och ett stort intresse för att skapa den teamkänsla som bidrar till att nå uppsatta mål. Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Du har följande kompetenser och egenskaper:

  • Som ILS Manager har du god kommunikativ förmåga, vilket bidrar till att du skapar förtroende och engagemang bland de du möter i din vardag
  • Erfarenhet av projektledning
  • Förståelse och erfarenhet av ILS processer eller Systems Engineering (SE)
  • Meriterande med tidigare erfarenhet inom civil- eller militär flygverksamhet

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Business Unit Airborne Early Warning har affärsansvaret för alla flygburna spaningssystem inom Saab. Ansvaret inkluderar alla aktiviteter från marknadsföring, försäljning, produktledning, integration och verifiering samt eftermarknadsaktiviteter.

Avdelningen Support Solution inom Program Support ansvarar för programledning och affärsledning av supportkontrakt globalt. Verksamheten innefattar även ett ansvar att arbeta i kampanjer och ansvara för ILS- och supporterbjudandet på Lead System Integrator nivå för kommande affärer. Verksamheten bedrivs både nationellt och internationellt.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.