Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

ILS Training växer och söker nya kollegor

Halmstad, Sweden
Closing date: 29 February 2024

Skulle du vilja arbeta i ett tight och supporterande team där just dina intressen och styrkor tas tillvara och gör skillnad? Vill du lära och bidra till att säkra överföringen av avancerad teknologi i världsklass och därmed kompetensen hos våra kunder och användare? 

Din roll

Omvärldsläget gör att efterfrågan på våra markbaserade radarsystem ökar och därmed utbildningsbehovet. ILS Training växer och söker nu nya kollegor. Teamet ansvarar för operatörsutbildningar och tekniska underhållsutbildningar både i Sverige och utomlands. Utifrån dina förutsättningar, intresse och erfarenhet kommer du att introduceras på området och lära dig yrkesrollen med siktet inställt på att jobba inom ett eller båda av dessa områden.

En naturlig start som ny kollega är att så snart tillfälle ges delta i förberedelsearbetet inför kurs följt av deltagande under själva kurstillfället.

ILS-avdelningens uppgift är att ta fram och leverera lösningar för hantering och underhåll av våra radarsystem. Kundutbildning och användarmanualer är två viktiga delar i detta pussel. Det är du som tillsammans med dina kollegor ansvarar för planering, utformning och genomförande av en utbildning. Själva kurserna genomför du tillsammans med kollega på plats i Göteborg eller hos kund.

Förutom traditionell klassrumsundervisning innehåller utbildningen också praktik med stöd av simulatorer och skarpa system. Du blir också en viktig del i arbetet med användarmanualer- som utbildare jobbar du nära både kund och radarsystem vilket ger dig unik kunskap och input inför fortsatt utveckling av användarmanualerna.

Din profil

Som utbildare jobbar du med kundens behov i fokus; ofta i en miljö där samarbete och problemlösning är en del i att lyckas med uppdraget.

Vi tror att du trivs i gruppsammanhang, har lätt för att knyta kontakter och gillar att både lära dig nytt och att lära ut. Du är förmodligen intresserad av teknik och av att röra på dig; arbetet innebär ett antal resor hemifrån per år under 1-3 veckor per kurstillfälle.

Känner du att du har den profil, utbildning och/eller annan erfarenhet som passar in på beskrivningen av rollen tveka- sök!!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.