Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

ILS utbildare som gillar en ordentlig utmaning

Halmstad, Sweden
Closing date: 29 February 2024

Skulle du vilja arbeta i ett tight och supporterande team där just dina styrkor och erfarenheter tas tillvara och gör skillnad? Vill du bidra till att säkra överföringen av avancerad teknologi i världsklass och därmed kompetensen hos våra kunder och användare? 

Din roll

Omvärldsläget gör att efterfrågan på våra markbaserade radarsystem ökar och därmed utbildningsbehovet på dessa. ILS Training växer och söker nu nya kollegor. Teamet ansvarar för operatörsutbildningar och tekniskt avancerade underhållsutbildningar. Beroende på intresse och kompetens kommer du att jobba inom ett eller båda av dessa områden

ILS-avdelningens uppgift är att ta fram och leverera lösningar för hantering och underhåll av våra radarsystem. Kundutbildning och användarmanualer är två viktiga delar i detta pussel. Det är utbildningsteamet som ansvarar för planering, utformning och genomförande av utbildning. Själva kursen hålls av minst två utbildare och genomförs på plats i Göteborg eller hos kund med hjälp av simulatorer och skarpa system. Utöver att ta fram och hålla utbildningsmaterial uppdaterade är du också delaktig i manualarbetet; återmatning och erfarenhet från praktisk handhavande är en viktig del i utvecklingen av våra manualer. Som ny kollega är en naturlig start att så snart tillfälle ges delta i förberedelsearbetet inför kurs följt av deltagande under själva kurstillfället.

Din profil

Som utbildare förväntas du jobba med kundens behov i fokus; ofta i en miljö där samarbete och problemlösning är nödvändiga beståndsdelar. Du trivs i större grupperingar och har lätt för att upprätthålla ett stort professionellt nätverk. Du är lyhörd och flexibel och har samtidigt integritet och agerar alltid med Saab:s bästa.

Du förväntas också ha ett genuint intresse för teknik liksom pedagogisk känsla och förmåga att kunna anpassa din undervisningsstil. En blandning av teori och praktik behövs för att ge bästa resultat. Du har lätt för att i samarbete med både interna och externa kunder forma utbildningen för att passa både kundens behov och kunskapsnivå. Arbetet innebär ett flertal resor hemifrån under året, cirka 1-3 veckor per kurstillfälle.

Personliga egenskaper

  • motiverad med sunt kritiskt tänkande
  • bekväm med att arbeta självständigt och att planera för det
  • uttalad samarbetsförmåga
  • bekväm med att arbeta i försvarsmiljöer
  • goda kunskaper i engelska i både tal och skrift

Tidigare praktisk erfarenhet av radarsystem och/eller liknande typ av utbildningserfarenhet är meriterande. Erfarenhet från arbete i eller i samarbete med Försvarsmakten är önskvärd men inte nödvändig.

Körkort för bil är önskvärt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.