Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Industrialization Lead

Huskvarna, Sweden
Closing date: 21 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

I rollen som Industrialization Lead planerar och koordinerar du arbetspaket i vår industrialiseringsprocess. Du kommer att delta i projekt av varierande storlek och jobbar tvärfunktionellt inom organisationen. Huvudfokus är att jobba med nyutvecklingsprojekt men även förbättringar i befintliga flöden och produkter kan bli aktuellt.

Du kommer tillhöra ett nystartat team som har ansvar för produktionstekniska frågor inklusive produktionskvalitet. Du kommer jobba tätt med avdelningarna inom produktionsorganisationen, framförallt med nyckelroller såsom linjechefer, produktionsplanerare, tekniksamordnare och lager/logistik. Viktiga interface utanför produktion är bl.a. inköp och utvecklingsteamen inom respektive R&D-projekt.

Som Industrialization Lead på Saab Training & Simulation kommer du att:

  • Planera, koordinera och följa upp arbetspaket inom industrialiseringsprocessen.

  • Säkerställa att industrialiseringen tar hänsyn till faktorer kopplat till arbetsmiljö, hållbarhet och ekonomi.

  • Driva egna utredningar och förbättringar, tex förbättringar av processer och rutiner.

  • Arbeta tvärfunktionellt med olika funktioner såsom inköp och utvecklingsorganisationen.

Vi erbjuder stora möjligheter att påverka rollen beroende på erfarenhet, intresse och kompetens.

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi du har ingenjörsexamen och arbetslivserfarenhet inom projektledning, industrialisering, verksamhetsutveckling, produktionsteknik, konstruktion eller liknande områden. Du är nyfiken på samspelet mellan teknik, processer och människor samt behärskar engelska obehindrat i tal och text.

Som person är du drivande, nyfiken, analytisk och jobbar strukturerat. Du är ödmjuk, lösningsorienterad och kan samtidigt vara tydlig. Vi värdesätter både din förmåga att arbeta i team och din förmåga att ta initiativ och arbeta självständigt när det behövs. Då rollen även innebär samarbete med andra funktioner och avdelningar, ser vi att du är en kommunikativ person som trivs med att ha flera olika kontaktytor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Affärsenheten Training & Simulation (T&S) är ledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, laserelektronik, bildhantering och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt och levererar våra tjänsten till kunder runt om hela världen. Om du är nyfiken på våra produkter kan du kolla på den här videon.