Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Industrielektriker till Sensor Services

Location
Arboga, Sweden
Closing date
25 January 2022
Apply for this job!

Sensor Services har nu behov att stärka vårt lag med ytterligare spelare. Vi är specialiserad på att ge support och underhålla försvarsmaktens markbaserade radarsystem. Förutom rena radarkomponenter innehåller dessa system en hel del stödjande system inom kraftförsörjning, styrning mm. Därför söker vi nu en nyfiken och serviceinriktad person med bakgrund och kunskap inom el/tele området. Vi tänker att du idag är en industrielektriker som vill utveckla och bredda ditt arbetsområde.

Din roll

Arbetsuppgifter:

  • Förebyggande underhåll
  • Felsökning och Test
  • Reparationer och avhjälpande underhåll
  • Modifieringar och anpassningar
  • Framtagning av dokumentering och mindre utredningar
     

En del av uppgifterna kan ske i installationer som innebär mastarbete.

Arbetet sker både i våra egna lokaler i Arboga och ute i fält där system står placerade.
 

Placeringsort är initialt i Arboga men andra lösningar kan diskuteras. Resor inom Sverige förekommer.
 

Din profil

Vi söker dig som har yrkesteknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande samt erfarenhet av arbete som industrielektriker. Du har goda kunskaper i felsökning samt schemaläsning. Dokumenterad erfarenhet och A-behörighet är meriterande.

Du har lätt för att samarbeta. Du triggas av utmaningar och problemlösning. Du är kommunikativ och har goda språkkunskaper i svenska och engelska. Du är serviceinriktad och får en kick av att kunden blir nöjd.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
 

Vad du blir en del av

På avdelning Sensor Services är vi ett engagerat gäng medarbetare som arbetar med många olika och varierande arbetsuppgifter. Det är alltifrån verkstadsnära arbeten, genomförande av tekniska utredningar, underhålls- och modifieringsarbete på radaranläggningar runtom i landet samt ett nära samarbete med kund i olika tekniska och affärsmässiga frågor. Vi är nu i behov av att anställa en tekniker.

Din blivande avdelning, Sensor Services, är specialiserad på att ge support och underhålla markbaserade radarsystem så som spaningsradar, landningsradar och väderradar. Arbetet sker i en nära dialog och samarbete med kunderna. Avdelningen består idag av ett 40-tal medarbetare i Arboga med stor blandning av kompetenser.

För person med vilja och driv finns möjlighet att utvecklas, dels på avdelningen, men även inom övriga Saab, då vi tror det är bra och utvecklande att ges möjlighet till byte av arbetsuppgifter internt.
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
 

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.
 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.