Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Information Security Airborne Early Warning and Control and other ISR solutions

Göteborg, Sweden
Closing date: 25 May 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Den snabba pågående digitaliseringen kräver kontinuerligt förbättrad och uppdaterad cybersäkerhet och dataskydd för att upprätthålla integriteten och tillgängligheten för data och system. Vi söker därför en tekniskt kunnig ingenjör med fokus på IT säkerhet för våra produkter inom flygburna radar och övervakningssystem.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna att arbeta med och definiera:

  • Hotanalys
  • Säkerhetsarkitektur
  • Nätverkssäkerhet
  • Härdning
  • Autentisering och åtkomstkontroll
  • Säkerhetsloggning och loggfilsanalys

Din profil

Vi söker en teknisk ledare som med brett tekniskt kunnande och god applikationskännedom säkrar att Saabs konstruktionsarbete leder till en bra och ekonomiskt bärkraftig produkt. Vi ser gärna att du har kännedom om standarder, guidelines och best practice inom cyber-/informationssäkerhet. Även erfarenhet av Linux- och Windowsbaserade system och nätverk samt COMSEC, t.ex. radiokrypton, EMSEC /TEMPEST kan vara fördelaktigt.

Vi tänker oss att du har en god slutlednings- och samarbetsförmåga samt god affärsförståelse och kundfokus. Du har även förmågan att arbeta självständigt men också kunna agera som tekniskt ledare och tillföra energi i gruppen. 

Det är meriterande om du har:

  • kännedom om molnteknik och containerisering
  • Kunskap och förståelsen av arbete i en internationell miljö
  • Erfarenhet av konstruktion av komplexa tekniska system
  • Kunskap om agila metoder och arbetssätt

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här