Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Information Security Architect

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
22 May 2022
Apply for this job!

Jobba med operativsystem och Information Assurance?

Kom hit till oss och utvecklas vidare i din karriär!

Din roll

Vi jobbar med att utveckla och konfigurera runtime plattformar som ska passa systemdesignen för hela systemet. Operativsystemen vi jobbar med är Linux och Windows men främst Linux.

Du kommer att tillhöra ett agilt tvärfunktionellt team som jobbar med Scrum. Teamet består av medlemmar med olika expertkompetenser.  Din roll kommer att vara Information security architect. Arbetet utför du tillsammans med teamet.  Ni planerar och fördelar era arbetsuppgifter tillsammans. Vi utvecklar våra egna applikationer men använder även redan färdigutvecklade applikationer som finns på marknaden. Dessa används ofta med lite förändringar och anpassningar. 

Din profil

Som person är du positiv, nyfiken, noggrann och kommunikativ. Du är en person som har jobbat med säkerhet i produkt- och/eller systemutveckling och har lätt för att kommunicera med såväl utvecklare som produktledning

Viktig erfarenhet:

  • Produktutveckling

  • Kravhantering

  • Erfarenhet av IT-säkerhet

  • Förståelse för Informationssäkerhet

  • Linux OS

Önskvärd erfarenhet:

  • Agil utveckling

  • Härdning, brandväggar och intrångsskydd

  • Informationsskydd och autentisering

  • Kravramverk inom IT-säkerhet; t ex NIST, KSF, ISO eller CIStwork, Routing, Firewalls

  • Virtualisering

Dessutom så är du van vid att samarbeta och jobba med många olika människor då det krävs i denna roll.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du kommer bli en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Du kommer att var en del av teamet som ansvarar för detaljkonstruktion av Runtime Platform inom området Informationssystem på Saab Surveillance.

Teamet tillhör avdelningen Computer Platform, som ansvarar för utvecklingen av datorplattformen för delsystemen i våra flyg- och markradarprodukter.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle