Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Ingenjör - teknik - avionik!

Linköping, Sweden
Closing date: 31 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Har du ambitioner att utvecklas inom ett spännande tekniskt område? Vi söker engagerade personer inom system och mjukvara till vårt avionik-team.
 

Avionikområdet växer och vi söker fler personer till vårt team där vi utvecklar dagens och framtidens modernaste och mest avancerade avioniksystem. Vi arbetar med både hårdvara, system och mjukvara och befinner oss i hjärtat av Gripens utveckling. Här får du en bra helhetsbild och förståelse för flygplanets samtliga delar.


Avionikdatorerna utgör en plattform för allt från flygplanets grundsystem till avancerade taktiska funktioner. I vårt uppdrag att utveckla avionikdatorerna är vi med i hela kedjan, från att systemera och specificera hårdvaran och dess mjukvara till dess att den är klar för flygning.


Mjukvaruutvecklingen består till stor del av att utveckla inbyggda tester, såväl uppstartstester som kontinuerlig övervakning av avionikdatorerna.


Avionikområdet kopplar mot alla andra system i flygplanet, vilket gör det till ett spännande område med en stor teknisk bredd och djup. Kontaktytorna sträcker sig från underleverantörer och andra utvecklingsavdelningar till produktion och piloter. Därmed finns goda möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter och både personlig samt professionell utveckling. Utifrån dina intressen kan tjänsten utvecklas till ett teamledarskap eller tekniskt ledarskap.


Vi söker erfarna medarbetare till våra team inom systemutveckling och mjukvaruutveckling. Du kommer att jobba i flera delar av utvecklingskedjan med att ta fram mjukvara/utveckla hårdvara och system till flygplanet. Arbetet bedrivs i team med ett tätt samarbete mellan systemingenjörer och mjukvaruingenjörer där ni tillsammans tar fram koncept, krav, systemdesign samt mjukvara som sedan testas i våra avancerade simulatorer.


De områden som du kommer att fokusera på beror till stor del på dina intressen och erfarenheter och det finns goda möjligheter att prova på det mesta inom området. Vi är måna om att du hittar en plats i organisationen där du känner att du kan utvecklas och bidra till organisationen. För att lyckas med vårt uppdrag är vi dedikerade till att arbeta i teknikens framkant och möjligheterna för att utveckla din egen tekniska kompetens är stora.

Din profil

Har du erfarenhet av och ett intresse för mjukvaruutveckling, datateknik, elektronik eller säkerhetskritiska system och är redo att utvecklas vidare, så är du den vi letar efter. Vi tror att du är fokuserad, kommunikativ, prestigelös och trivs med teamarbete.


Som person behöver du vara intresserad av att lära dig nya saker, noggrann, gilla att ha koll på detaljer och ha en bra logisk/analytisk förmåga.


En relevant högskoleutbildning inom t.ex. datateknik, elektroteknik eller systemvetenskap är önskvärt men vi välkomnar också sökanden med likvärdig arbetslivserfarenhet. Du har en förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Dessutom värdesätter du teamet och har en god samarbetsförmåga, trivs med att sprida kunskap och bidra med nya idéer.

Vi på Saab har som mål att ha 35% kvinnliga chefer och 30% kvinnliga medarbetare. Eftersom vi arbetar mot en jämnare könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas.

Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Du blir en del av avionikområdets härliga kultur där vi hjälper varandra, uppmuntrar utveckling och lärande och framförallt värdesätter att ha roligt tillsammans! Alla på området välkomnar nya medarbetare med öppna armar och är måna om att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att du ska ha förutsättningar att snabbt komma in i gänget och jobbet.


Genom våra förmåner och möjligheten till flexibla arbetstider stödjer vi en sund balans mellan fritid och arbetsliv. Det finns även möjlighet att delta i olika klubbar, föreningar och nätverk, t.ex. idrottsföreningen Saab Aktiv eller avionikområdets kvinnliga nätverk Aviona.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Mångfald och inkludering är en del av Saabs strategi och kultur. Vi tror att en arbetsplats präglad av mångfald bland våra medarbetare ökar kreativiteten och främjar innovation. En inkluderande kultur där alla känner sig välkomna resulterar i högre engagemang, bättre välmående och högre prestation hos våra medarbetare. Vi är övertygade om att detta bidrar till att vi når våra mål och en framgångsrik verksamhet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.