Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjör – systemintegration till Saab i Järfälla

Järfälla, Sweden
Closing date: 31 January 2023

Vill du jobba med ett roligt och dynamiskt gäng på avdelningen Air C4I, vi har en avslappnad och informell kultur med högt i tak.

Avdelningen levererar ledningssystem både till det svenska flygvapnet och till kunder utomlands.

Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete i projektens samtliga faser. Arbetet innebär bland annat medverkan vid systemutformning, utveckling, integration, konfiguration, driftsättning, utprovning och support. Systemen vi levererar är främst Linuxbaserade och är i drift dygnet runt, året runt för att säkerställa våra kunders operativa förmåga.  

I arbetet ingår resor och kundkontakter.

               

Din roll

Du kommer att arbeta med att utforma integrations- och säkerhetslösningar men även vara behjälplig med att genomföra analyser och utredningar. Du kommer att vara delaktig i projektets olika faser men med tyngdpunkten på tidiga faser, t.ex. vid integration av olika systemkomponenter och vid förändring av kommunikations- och säkerhetslösningar. I din roll kommer du att arbeta nära kunden, dess leverantörer samt användarna. Ditt arbete kan innebära resor, mestadels inom Sverige.

Din profil

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med inriktning på datateknik och nätverk eller motsvarande kunskaper och utbildning som bedöms likvärdig. Att du hunnit arbeta några år och har erfarenhet av branschen ser vi som en merit. Vi ser gärna att du har ett djupt intresse för teknik, kunskaper/områden som är värdefulla är:

 • Linux

 • Virtualisering

 • Automatiserade installationsprocesser

 • Installation

 • Felsökning

 • Driftsättning

 • Nätverkshantering

 • Grundläggande IT-säkerhet, logghantering, härdning, brandväggar

 • Versionshantering

 • Public Key Infrastructure

 • Python

 • Bash

Eftersom du kommer att arbeta självständigt och i nära samarbete med kunden är det viktigt att du är drivande, utåtriktad och villig att ta ansvar. Du har en positiv grundsyn, har god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera. Eftersom vi jobbar i en internationell miljö är det viktigt att du, utöver svenska, även behärskar engelska i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.