Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Ingenjör för systemverifiering och test

Linköping, Sweden
Closing date: 11 September 2022

Vad blir du en del av?

Vi tror att du tycker om att göra skillnad. På Saabs affärsområde Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag, att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflage, understöds-vapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbeten med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Vilka roller söker vi?

Vi är i ett expansivt skede och söker flera nya medarbetare till sektionen systemverifiering i Linköping. Här simulerar vi och testar våra produkter (missiler, torpeder mm) så att de fungerar ihop med våra kunders system.

Har du en bred teknisk bakgrund så finns intressanta tjänster hos oss. Vi söker medarbetare inom provledning, driftsättning och utbildning hos kund. Du kommer att arbeta i ett team vars huvudsakliga uppdrag är att säkerställa att vi når våra uppställda krav.

I rollerna ingår exempelvis arbetsuppgifter som att:

  • Planera, utföra och rapportera provningsuppdrag
  • Driftsätta system hos kund
  • Generera, granska och dokumentera specifikationer för provning

Arbetet sker i en miljö med kompetenta medarbetare och främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen. Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs.

Din profil

Hos oss är ingen dag den andra lik och här får du chansen att använda både din breda kunskap som din djupa. Vi söker dig som trivs med att jobba i team och stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper där våra ledord Precision - Teamwork - Resultat står i centrum.

Vi tror att du kan ditt nuvarande jobb och vi kan anpassa din roll efter tidigare erfarenheter. Vi söker dig som vill utvecklas med våra produkter och är intresserad av tekniskt komplexa system.

För att vara framgångsrik i någon av våra roller behöver du:

  • Ha examen från ett tekniskt universitet eller liknande dokumenterad erfarenhet
  • Ha kunskap om eller erfarenhet av systemprovning
  • Kunna analysera och strukturera komplex information
  • Kunna läsa och skriva teknisk dokumentation på både svenska och engelska
  • Vara kommunikativ och kunna samarbeta i team

Kompetens inom komponentprovning och mätteknik är meriterande, men inget krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vår verksamhet, våra medarbetare & våra förmåner

Vill du lära känna vår verksamhet och våra medarbetare lite bättre? Här hittar du berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av våra förmåner på Saab så kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här


Låter rollen intressant? Tveka inte, skicka in din ansökan redan idag. Vi välkomnar din ansökan på både engelska och svenska.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Sista ansökningsdag är 2022-09-11

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.