Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjör inom Radiokommunikationssystem för marina projekt

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 3 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som systemansvarig ansvarar du för genomförande av kontrakt enligt avtalad omfattning gentemot leverantör och kund i enlighet med överenskommen tid, kostnad samt effekt och funktion.

Du arbetar med att ställa tekniska krav och kommer vara delaktig i upphandlingar, utveckling och verifiering inom området för radiokommunikationssystem. Du följer systemet från upphandling av leverantör till leverans mot kund/slutkund.

Tjänsten är placerad i Järfälla, Stockholm. Tjänsteresor utomlands och inom Sverige kommer förekomma.


Din profil

Vi tror att du är utbildad högskole- eller civilingenjör alternativt har specialistofficersutbildning inom området eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du kommunicerar obehindrat i såväl tal som skrift på svenska samt engelska.

Vi ser gärna att du har minst 4 års erfarenhet av radio- och telekommunikationssystem. Om du tidigare har varit delaktig i anskaffning eller vidmakthållande inom området ser vi det som meriterande. Har du dessutom erfarenhet från försvarssektorn eller av något eller flera av områdena hållbara underhållslösningar, informationssäkerhet, systemsäkerhet eller human factor engineering är det också positivt.

För den här rollen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Som person ser vi att du är lyhörd och tycker om att samarbeta med andra. Du har ett flexibelt förhållningssätt och kan ställa om efter ändrade omständigheter. Vi tror även att du har lätt för att skapa dig en helhetssyn och förståelse för det större perspektivet i frågor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om oss
Vår sektion tillhandahåller systemingenjörer på system av systemnivå och Verifiering och Acceptansingenjörer samt Integrationsledare för att kunna leverera våra marina projekt inom Naval Combat Systems. Inom sektionen kommer du att samarbeta med erfarna ingenjörer och proffs i en miljö som främjar karriärutveckling och personlig tillväxt.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar? Tveka då inte att söka till oss idag! Vi tillämpar löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

Har du funderingar kring rollen är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Janne Vesanen (janne.vesanen@saabgroup.com)