Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Ingenjör inom tal- och datakommunikation till Saab

Location
Linköping, Sweden
Closing date
23 June 2021
Apply for this job!

Hur kommunicerar flygplanen med varandra och hur bygger man en taktisk förmåga med dessa nätverk för tal- och datakommunikation? Det hoppas vi att du vill vara med och svara på, i rollen som systemingenjör är det precis dessa kommunikationsfunktioner vi utvecklar!
 

Din framtida utmaning


Som systemingenjör kommer du att arbeta i hela produktkedjan med att utveckla flygsäkerhetskritiska och taktiska funktioner för Gripen.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

  • Telekonfliktanalys
  • Konceptutveckling      
  • Kravinsamling och systemdesign  
  • Hjälp vid inköp av utrustning       
  • Support och verifiering
     

Sektionen består av totalt 20 personer som är indelade i mindre team. Som systemingenjör får du stort eget ansvar och blir en uppskattad och värdefull resurs i teamet där alla är måna om att hjälpas åt.
 

Den du är idag

Vi söker dig som har en bakgrund som till exempel civilingenjör, systemingenjör inom kommunikation, antenner och/eller datalänkar.

För tjänsten behöver du ha flerårig erfarenhet från arbete med utveckling/design av datalänkar och analyser av telekonflikter.

Som person har du intresse och förmåga att tänka i system och se helheten. Du är kommunikativ, analytisk och har en väl utvecklad initiativförmåga. Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift är ett krav.


Eftersom ni i teamet har samarbete med närliggande projekt är det viktigt att du vågar ta för dig och ställa frågor samt trivs i en social miljö med gemensamma mål. Det är viktigt att du har ett systematiskt arbetssätt och en noggrannhet när du tar dig an arbetsuppgifter då du är med och utvecklar säkerhetskritiska system.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Vi på sektionen för Kommunikation och Datalänkar ansvarar för utvecklingen av radiokommunikations- och datalänksystem till Gripen E/F. Vi utvecklar såväl tal- som datakommunikation som interagerar med andra flygplan och ledningssystem. Detta löser vi genom en kombination av mjukvarautveckling, apparatupphandling samt integration i Gripen systemet.
 

Kontaktytorna i utvecklingsarbetet är många. Inom Saab samarbetar vi med avdelningar för flygplanskonstruktion, stödsystem, flygprov, träningssimulatorer m m. Externt har vi täta kontakter med underleverantörer, kunder samt brukare inom flygvapnen i ett växande antal länder.

Området "BU Gripen E/F Data Links & Communications" arbetar med utveckling och integration av dagens och framtidens kommunikationslösningar till bl.a. Gripen. Det innebär ansvar för såväl tal- som datakommunikation med andra flygplan och ledningssystem, och vi löser det genom en kombination av apparatupphandling/integration och framtagning av egen mjukvara.

Sista ansökningsdag: 2021-06-23
 

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.
 

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag som ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Det är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.