Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Ingenjör inom verkansdesign

Location
Karlskoga, Sweden
Closing date
14 August 2021
Apply for this job!

Din roll

Verkansutveckling är en viktig del av produkten då den ger oss den prestanda vi kan sälja till våra kunder och ger våra slutanvändare produkter de kan lita på när det verkligen gäller. Inom verkan är vi ett tight team där vi tillsammans utvecklar framtidens produkter inom vårt delsystem.

Du kommer arbeta med både utveckling och produktvård, vilket innebär att du följer produkter genom hela kedjan, från idé till färdig produkt där produktvården blir en del av arbetsuppgifterna.


Arbetet präglas av att vi tar ansvar för våra åtaganden vilket också ger friheten att planera sitt eget arbete. I arbetsuppgifterna ingår att genomföra verifiering och kvalificeringsprov i både labb och fältmiljö vilket gör att ditt arbete kommer vara omväxlande.

Din profil

Då vi inte kan förutsätta tidigare erfarenhet så kommer vi bygga din kompetens långsiktigt och ge dig en omväxlande arbetsplats där feedback och teamwork är grundbultar i hur vi agerar.
 

Innovation är något vi lägger stor vikt på inom Dynamics så om du är fritänkande och driven kan detta vara din nästa arbetsplats där du även ges utrymme att vidareutveckla dina idéer. Arbetet kräver även noggrannhet och ansvarstagande för både säkerheten under arbetet men också leverans av åtagna uppgifter.

Vi ser gärna att du:

  • Har en ingenjörutbildning inom lämpligt område

  • Har erfarenhet av konstruktion i något 3D-verktyg

  • Har goda språkkunskaper i svenska samt engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Avdelningen System Design är fördelat över Karlskoga och Linköping. Sektionen för Warhead & Fuze ligger i Karlskoga och består idag av ca 20 medarbetare. Inom sektionen arbetar vi med design och utveckling av verkan, elektriska tändare och tändrör. Sektionen ansvarar för både nyutveckling och förvaltning inom teknikområdet. Vi arbetar inom de flesta av företagets produktområden.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.