Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Ingenjör med fokus på processförbättring och relationer

Karlskoga, Sweden
Closing date: 16 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Söker du ett spännande ingenjörsjobb där du verkligen gör skillnad? Är du en tekniskt kunnig och analytisk ingenjör som brinner för att förbättra processer och bygga starka relationer? Då kan du vara den vi söker!

Din roll

Som Supplier Quality Manager (SQM) hos Saab Dynamics leder du implementeringen och säkerställandet av vår inköpsstrategi, policy och rutiner. Din roll är central i övervakningen av inköpskvalitetsprocesser och i aktivt samarbete med leverantörer för att säkerställa att alla kvalitetskrav uppfylls. Genom att identifiera och åtgärda kvalitetsavvikelser spelar du en nyckelroll i att säkerställa att vår produktionsprocess håller hög standard.

Ditt arbete innebär också att dokumentera och rapportera resultaten av kvalitetsinsatserna samt att använda dig av kvalitetsverktyg för att kontinuerligt förbättra inköpskvaliteten. Vidare ansvarar du för att hantera leverantörsrevisioner och genomföra utvärderingar för att säkerställa deras produktkvalitet och leveranskapacitet. Genom att arbeta nära inköps-, utvecklings- och produktionsavdelningarna spelar du en central roll i att lösa eventuella kvalitetsproblem och säkerställa att leverantörsrelationerna är effektiva och välfungerande.

Denna position kräver både strategiskt tänkande och operativ förmåga för att säkerställa att våra produkter håller högsta möjliga standard och att leverantörskedjan fungerar smidigt och effektivt.

Du kommer att ha möjlighet att arbeta antingen i Linköping eller Karlskoga, båda strategiskt belägna platser som är centrala för Saab Dynamics verksamhet.

Din profil

Du har en civilingenjörsexamen eller en likvärdig utbildning inom ett relevant område som teknik, mekanik, industriell ekonomi eller liknande. Dessutom har du värdefull erfarenhet av att arbeta med tekniska utvärderingar, vilket innebär att du kan analysera och bedöma tekniska system och processer. Din bakgrund inkluderar också arbete med processförbättringar, där du har identifierat och implementerat åtgärder för att optimera och effektivisera verksamheten. Din kombination av teknisk kompetens och praktisk erfarenhet gör dig väl rustad för att hantera komplexa tekniska utmaningar och driva kontinuerliga förbättringar inom organisationen.

Vi söker dig med analytiskt sinne och hög social kompetens. Du kommer att få stort ägandeskap över dina arbetsuppgifter och ha stora möjligheter att utvecklas inom rollen. Du behöver vara lösningsorienterad och uppskatta att ta dig an kluriga uppgifter, både självständigt och tillsammans med andra.

Eftersom vårt arbete innebär samarbete med både lokala och internationella leverantörer samt kollegor från olika avdelningar, är språkkunskaper i både svenska och engelska nödvändiga för att säkerställa tydlig och effektiv kommunikation då det hjälper oss att upprätthålla hög kvalitet och effektivitet i våra processer.

Berätta i din ansökan varför du skulle vara en perfekt match för vårt team. Dela med dig av dina erfarenheter och ambitioner – vi ser fram emot att höra från dig och lära känna dig bättre! Observera att annonsen kommer ligga publicerad över sommaren och därför kan längre ledtider förekomma. Återkoppling kommer att ske tidigast vecka 34.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här