Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjör med intresse för materialfrågor

Karlskoga, Sweden
Closing date: 18 October 2023

SAAB Dynamics befinner sig i en exansiv fas och vi behöver därför fortsätta att växa och stärka upp med nya medarbetare! Just nu söker vi efter en materialingenjör.

Låter det intressant? Läs mer nedan och ansök redan idag!

Din framtida utmaning

Som materialingenjör på Saab Dynamics kommer du arbeta över breda och sociala kontaktytor, både praktiskt och teoretiskt.

I din framtida roll kommer du att hjälpa dina medarbetare att bättre förstå de material som vi använder oss av, både när vi förbättrar våra produkter som Carl-Gustaf, AT4 och NLAW, men även vid utvecklning av nya produkter.

Några av de kontstruktionsmaterial som används i produkter idag är:

  • Stål
  • Aluminium
  • Titan
  • Kolfiber
  • Konstruktionsplaster

Rollen som materialingenjör hos oss, är väldigt varierade men några av de tekniska delmomenten som är en del av rollen är:

  • Karaktärisera speciallegeringar genom olika tester med hjälp av instrument så som mikroskop och dragprovmaskin.
  • Katalogisera materialdata för olika konstruktionsmaterial på ett systematiserat sätt.
  • Delta i felutredningar för att hitta rotorsaken till felfunktion ur ett materialperspektiv.
  • Samarbeta med konstruktörer och beräkningsingenjörer för att gemensamt komma fram till smarta materialalternativ i nya produkter.

Som materialingenjör kommer du att utveckla ett stort kontaknätverk och samarbeta med många olika personer på företaget. De personer du kommer i kontakt med jobbar i huvudsak med konstruktion, beräkning, projektledning och provning.

Den du är idag
Vi söker dig med en civilingenjörsexamen eller högskoleingenjör med några års erfarenhet. Vi ser gärna att du har arbetat inom området och att du nu är redo för nya utmaningar. Som person ser vi helst att du har ett analytiskt förhållningssätt och att du är drivande i ditt arbete. Det är bra om du besitter affärsmässighet, har god kommunikationsförmåga, god social kompetens och initiativförmåga.

Vi tror att du ser dig själv som ansvarstagande och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du är bekant med några av de programvaror som används inom sektionen eller likvärdiga verktyg. Programvaror som används inom sektionen är till exempel Matlab, Ansys och LS-Dyna. Inom sektionen bedrivs också olika forsknings- och teknikutvecklingsprojekt som du kan komma att involveras i som en del av ditt arbete. Detta innebär exempelvis projekt avseende förbättrad arbetsmetodik eller projekt kopplade till förstudier av nya produkter, nya material och/eller tillverkningsmetoder.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Vad blir du en del av

Sektionen mekanisk analys är idag en grupp på ca 20 personer som ansvarar för utveckling och analys av mekaniska system. Gruppens ansvarsområden innefattas av hållfasthet, strukturdynamik, strömningsmekanik, termiska analyser, krutförbränningsteknik, materialfrågor samt raketmotorteknik. Produktmässigt arbetar vi med flertalet av företagets produkter men huvudinriktningen är mot granatgevär och andra markstridsvapen.

Dynamics

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.