Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjör med ledarambitioner till Flight Test lnstrumentation and Software

Linköping, Sweden
Closing date: 4 April 2023

På Saab jobbar vi dagligen med att hålla människor och samhällen trygga. Är du redo att växa i rollen som ingenjör och driva uppdrag inom teamet? Är du innovativt lagd och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt? Då kan Saab vara företaget och det här vara tjänsten för dig!

Din roll

Avdelning Flight Test and Verification ansvarar för utprovning, verifiering och validering av nyutvecklade, modifierade och nyproducerade produkter genom såväl mark-, simulator- och flygprov. Vi söker förstärkning till området Software and Instrumentation som ansvarar för utveckling, förvaltning och drift av mätsystem och programsystem. Här finns även övervakningscentraler för realtidsövervakning av flygprov.

Du kommer att arbeta som systemingenjör inom olika typer av uppdrag såsom framtagande av nya tekniska verktyg och systemlösningar vilket kan omfatta både hårdvara, mjukvara samt framtagande systemdokumentation. Exempel på uppdrag att arbete inom eller ansvara för kan vara framtagande av en kamera som ska sitta i kabin, vilket i sin tur omfattar val lämplig utrustning, utvärdering genom funktionella tester samt genomförande av miljötålighetstester för att få fram en luftvärdig apparat.

Vi söker dig som är intresserad av att förstå helhet men som också kan zooma in på detaljer där det behövs.

Du kommer att få chansen att driva mindre uppdrag inom teamet. Viktiga aspekter är då att säkra tid, teknik och ekonomi för ditt uppdrag. Till din hjälp har du flera kontaktytor såsom systemingenjörer och linjechefer.

Inom området finns en stor bredd av arbetsuppgifter och tjänsten erbjuder stora möjligheter till utveckling både inom tekniska områden och ledarskap. Tjänsten innebär även samarbete med andra avdelningar såsom konstruktion, produktion, systemutveckling samt kontraktsansvariga. Här får du chansen att bygga upp ditt personliga nätverk.

För att få en så bra start som möjligt får du i din introduktion ett antal utbildningar och en handledare som hjälper dig i din nya roll.

Din profil

Vi söker dig som trivs med att arbeta i team och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har ett starkt inre driv, är van att ta egna initiativ och arbetar målinriktat. Du är bra på att se saker utifrån ett helhetsperspektiv. Din utbildningsbakgrund bör vara civilingenjör eller motsvarande.

För denna tjänst är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med systemutveckling. Att kunna utrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska är ett krav.

Dina personliga egenskaper är viktigare än formella krav och vi välkomnar dig som är nyutexaminerad lika varmt som dig med flerårig erfarenhet.

Skicka in din ansökan redan idag, vi intervjuar löpande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Avdelningen Flight Test and Verification är en avdelning inom Aeronautics som genomför provning inom de flesta teknikområden inom flygsystem och bedriver all flygande verksamhet av Gripensystemet. Till avdelningen hör bland annat piloter, flygplanstekniker, prov- och mätingenjörer samt mjukvaruutvecklare. Avdelningens största ansvarsområde är professionell utprovning av flygplan men den ansvarar också för annan flygverksamhet.  

Inom Software and Instrumentation arbetar idag ca 40 medarbetare i olika åldrar och i arbetsgruppen återfinns roller med inriktning mot såväl mjukvara och hårdvara som att operativt jobba nära flygplanet i den dagliga driften,  i olika team och konstellationer.

Inom området tar vi fram diverse mätsystemlösningar, en del baserade på inköpt utrustning och en del baserade på egenutvecklade apparater. Vi tar fram systemlösningar för flygande mät, men även för markbaserade system, där vi arbetar med allt från analoga givare, signalanpassning, datainsamlingssystem, kamera/videosystem och system för telemetrering av data. Våra kunder är främst provingenjörer och våra mätingenjör som jobbar direkt med Gripenplanen som står en trappa ner från kontoret.

Området har tre sektioner men präglas av en stark teamkänsla och våra utmaningar är så pass komplexa att "Vi tillsammans" är vårt ledord. Det innebär god sammanhållning, prestigelöshet och hjälpsamhet.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.