Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjör som vill bidra

Linköping, Sweden
Closing date: 12 October 2023

Vill du bli en del av teamet bakom träningssimulator för Gripen systemet? Sektionen cockpit, displaysystem and visualization levererar delkomponenter till träningssimulatorer för det flygande systemet Gripen. Vi bygger förutsättningar till experience in advance.

Din roll

Du kommer ingå i ett team som hjälps åt men där varje individ är drivande i de uppgifter som ligger på individens arbetsbord. Uppgifter som kommer in till teamet fördelas internt i teamet där vi också lär av varandra och stöttar varandra för att nå våra egna och våra gemensamma mål.

Uppgifterna för teamet som du lär dig på jobbet kan vara allt från att:

  • Paketera underlag och kravställning till en underleverantör.  
  • Bygga upp cockpit i produktionen och testa av funktion innan leverans till kundsite.
  • Det kan förekomma uppgifter kopplat till support och service.
  • Ha dialog med inköp och lägga beställning.
  • Ta fram ritningsunderlag samt sätta ihop leveransdokumentation.
  • Åka ut till kund och installera cockpit på plats på kundsite.
  • Du kan även komma att vara delaktig i acceptanstester i samband med mottagandet av leverans från underleverantör mm.

Du kommer i din roll kunna bolla idéer och tillvägagångsätt med engagerade och hjälpsamma kollegor där man tillsammans bygger kunskap och utvecklas på jobbet.   

Din profil

Har du ett intresse för mekanik, elektronik eller hårdvarunäraprogrammering och är villig att vilja lära dig mer om ämnena, sök tjänsten idag. Du är en driven, kommunikativ, prestigelös och trivs med teamarbete.

Vi ser att du har en relevant utbildning inom något av följande områden mekanik, elektronik, systemvetenskap eller arbetslivserfarenhet som kan anses likvärdig. Du har en förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Dessutom värdesätter du teamet och har en god sammarbets förmåga, trivs med att sprida kunskap och bidra med nya idéer. Vår verksamhet kretsar kring simulering av flygande system och det är ett plus om du har intresse av detta.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av?

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Sektionen cockpit, displaysystem and visualization är idag runt 15 personer fördelat på två team ett som arbetar primärt med mjukvara och den andra primärt med hårdvara. Du blir en del av ett gäng där olika erfarenheter möter varandra i en prestigelös miljö. De visuella och synliga delarna i Saabs träningssimulatorer för Gripen systemet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.