Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Ingenjör som vill designa flygegenskaper för stridsflygplan

Linköping, Sweden
Closing date: 14 March 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Du kommer att ingå i ett högpresterande team på 6–7 personer med det primära uppdraget att tillgodose att flygplanet är stabilt och kan manövreras med önskade egenskaper. Teamet ansvarar för designen av styrlagarna för alla Aeronautics flygande plattformar. I dagsläget är det framförallt Gripen-systemen. Utöver det har också börjat att förbereda oss för att kunna utveckla nästa generations stridsflygplan.

I ditt jobb designar du styrsystem i Simulink/Matlab-miljö. Du utvärderar din implementation i simuleringsmiljö och därefter i våra flygsimulatorer tillsammans med erfarna stridspiloter som ger sin feedback på din design. Du kommer att delta i planering och genomförande av flygprov för att verifiera att systemet beter sig som kravställt. Du är således delaktig i hela utvecklingskedjan, från koncept till verifierat krav.

Du kommer att tillhöra området Flygteknik som är en del av affärsområdet Gripen E/F, under vilket vi ansvarar för produktutveckling inom de tekniska områdena styrsystem, aerodynamik, flygmekanik och prestanda. Totalt arbetar cirka 100 personer inom området uppdelat i sju sektioner.

Din profil

Du är civilingenjör inom exempelvis flyg-/farkostteknik, teknisk fysik, elektroteknik, maskinteknik eller liknande med en gedigen bas inom reglerteknik. Forskarutbildning inom ett relevant teknikområde är meriterande, men inget krav. Stort allmänintresse av flyg ses som en fördel. Likaså är utbildning eller på annat sätt tillskansade kunskaper i Matlab/Simulink samt programspråket C fördelaktigt. All dokumentation sker på engelska, varför goda kunskaper i engelska är ett krav.

Tidigare arbetslivserfarenhet ifrån produktutveckling inom reglerteknisk design eller erfarenhet av flygindustri är meriterande. Då mycket av arbetet inbegriper att utvärdera och bedöma flygegenskaper så ses även innehav av eget flygcertifikat som ett plus, men det är inte något krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.