Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Ingenjör som vill designa Gripens styrsystem

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 March 2021
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Vi söker nu förstärkning till vårt team med styrlagsdesigners för JAS 39 och Saabs övriga flygande farkoster.

JAS 39 är ett i grunden instabilt flygplan och behöver ett reglersystem för att kunna flyga och för att få goda flygegenskaper. Som designer av det systemet kommer du att arbeta i ett team om cirka fem personer som utifrån reglerteknisk och flygteknisk teori tar fram mjukvaran till Gripens styrdator. Den framtagna mjukvaran utvärderas därefter båda analytiskt i Matlab/Simulink, i våra flygsimulatorer av dig själv eller våra testpiloter samt i slutändan under faktiska flygprov. Som styrlagsdesigner deltar du i alla delar av design- och utvärderingsfaserna.

Den du är idag

Du har en civilingenjörsexamen i exempelvis flygteknik, teknisk fysik, elektroteknik eller maskinteknik. Forskarutbildning inom ett relevant teknikområde är meriterande. Tidigare arbetslivserfarenhet ifrån produktutveckling inom reglerteknisk design eller erfarenhet av flygindustri ses som en fördel. Likaså är utbildning eller på annat sätt tillskansade kunskaper i Matlab/Simulink samt programspråket C fördelaktigt. Då mycket av arbetet inbegriper att utvärdera och bedöma flygegenskaper så ses innehav av eget flygcertifikat som meriterande men är inte något krav. All dokumentation sker på engelska, därför är goda engelskkunskaper ett krav.

 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området flygteknik är en del av affärsområdet Gripen E/F under vilket vi ansvarar för produktutveckling inom de tekniska områdena styrsystem, aerodynamik, flygmekanik och prestanda. Totalt arbetar cirka 90 personer inom området uppdelat i sju sektioner.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sista ansökningsdag är 2021-03-31.