Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Ingenjör som vill testa JAS 39 Gripens styrsystem

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 October 2021
Apply for this job!

Din framtida utmaning

I din roll som test- och verifieringsingenjör hos oss kommer du att testa och verifiera komplett styrsystem för Gripen bestående av kombinerad hård- och mjukvara. Testerna kommer du att genomföra både genom simuleringar i egen dator och genom flygningar i olika Gripen-simulatorer. Den andra delen i ditt arbete blir att analysera den data som registrerats under dessa tester för att säkerställa att styrsystemets funktioner och egenskaper uppfyller fastställda systemkrav. Arbetet bedrivs i team på 8-12 personer som tillsammans i en positiv och hjälpande atmosfär utför uppdragen.

För genomförandet av flygsimuleringarna kommer du att få bygga upp din kunskap och känsla för flygegenskaper under arbetets gång. I ditt arbete kommer du få en stegvis kompetensutveckling genom både utbildningar och kunskapsöverföring med erfarna kollegor. Du kommer att få genomgå ett omfattande utbildningsprogram för att komma in i din roll och din specialisering inom flygteknik.

Efterhand som du bygger upp din kompetens kommer du också att få stötta Saabs flygprovverksamhet i deras utredningar och analyser. Som ett vidare steg i ditt fortsatta arbete finns möjligheterna att fortsätta inom test- och verifieringsarbetet, att gå vidare till en roll som testledare, eller att utföra mer avancerade uppgifter inom vårt utvecklingsarbete som exempelvis designer av styrsystemet.

Den du är idag

Vi söker dig som är genuint teknik- och flygintresserad och är högskoleingenjör eller civilingenjör. Vi värdesätter personliga egenskaper som att vara en lagspelare, analytisk förmåga, struktureringsförmåga och att kunna anpassa dig till, samt att hantera, förändringar i ditt arbete.

Du har en god förmåga att dokumentera och slutföra ditt arbete enligt plan och förväntningar och det är en självklarhet för dig att vara kvalitetsmedveten. All dokumentation och många kontakter sker på engelska, du behärskar därför det engelska språket i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Styrsystem ansvarar för utveckling och underhåll av styrsystemen för framförallt Gripen och Saab 340/2000.

Vi är fem sektioner med ca 50 medarbetare totalt som är inblandade i många olika projekt. Verksamheten har en kärna för att effektivt stötta vidareutveckling av Gripen och våra civila flygplan. Ansvaret spänner över projektledning, utveckling och integration av komplett delsystem, systemsäkerhet, reglerteknik, övervakning och monitorering samt test och verifiering.

Du kommer att ingå i en inspirerande och positiv grupp av tjejer och killar som gillar att arbeta tillsammans med andra och som tycker att ny teknik och flyg är spännande. Vi söker därför dig som i team vill arbeta med komplexa, utmanande och utvecklande arbetsuppgifter och har ambition att utvecklas inom Saab Aeronautics för att bli en del av områdets framtidssatsning!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tveka därför inte att söka medan möjligheten finns.

Sista ansökningsdag: 2021-10-31

f you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.