Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjör till produktlayoututveckling - ubåt

Malmö, Sweden
Closing date: 28 February 2024

Vår sektion för Naval Architecture behöver förstärkas med fler team-medlemmar för att möta framtida utmaningar. Detta är ett arbete för dig som är intresserad av utveckling och analysering av nya ubåtar och har ett genuint intresse i både avancerad teknologi och människan!
 

Din roll

Vi söker en engagerad och analytisk utvecklingsingenjör som kommer att spela en central roll i framtagning av produktlayouter (generalarrangemang) för våra framtida produkter. Du kommer att samarbeta med olika tvärfunktionella team för att säkerställa att våra produkter och lösningar uppfyller förväntningarna.

Huvudsakliga arbetsområden:

 • Framtagning av övergripande produktlayouter för ubåtar
 • Integrera väsentligare enheter och komponenter i produktlayouten
 • Genomföra konstruktionsanalyser för väsentliga delar på en övergripande nivå
 • Säkerställa att tvärtekniska krav omhändertas i produktlayouten
 • Deltaga i kravanalyser och motsvarande på helbåtsnivå
 • Samverkan med våra konstruktions-, system- och produktionsområden

Dina arbetsdagar kommer att vara varierande och följa våra produkters utveckling. Ditt eget intresse kommer att påverka din utveckling hos oss och du kommer att ha möjlighet att växa i din roll. Rollen omfattar arbete med såväl nyutvecklingsprojekt som moderniseringsprojekt. Även arbete tvärs sektionens kunskapsområden kommer ske.

Din profil

För denna roll så behöver du både kunna skapa en översiktsbild samt att gå ner till lägsta detaljnivå. Du gillar samarbete med externa såväl som interna intressenter. Beroende på din erfarenhet och bakgrund så ges du möjlighet att växa in i arbetsuppgifterna med stöd från erfarna kollegor.

Du är en högskoleingenjör i maskinteknik eller motsvarande. Du har några års relevant erfarenhet.

Kompetenser:

 • God samarbetsförmåga
 • Bred teknisk kunskap
 • Kunskap och erfarenhet i 3D CAD – Creo Parametrics
 • Goda kunskaper att kommunicera på svenska och engelska, i tal och skrift
 • Kunskap och erfarenhet inom fartygskonstruktion är meriterande

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du blir en medlem av Naval Architecture - Submarines sektionen och del av ett erfaret team som samarbetar och lär av varandra. Sektionens kompetensområden består av operations-/funktionsanalys, produktlayout, hydrostatik, besättningskomfort och hydrodynamik. Sektionen definierar framtida marina ubåtar. Du kommer att få djupare kunskap och förståelse för övergripande ubåtsutveckling på helbåtsnivå.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system. Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Inuti vår ledande marina fabrik: https://www.youtube.com/watch?v=sKDAg121oUA;


Blekinge-Class A26 Submarine: https://saab.screen9.tv/media/Qsuzicj37fanxq6HYrKJeQ/blekinge-class-a26-submarine-mp4;

Sista ansökningsdag är den 28 februari, vänligen notera att detta är en pågående rekryteringsprocess och att positionerna kan tillsättas före sista ansökningsdag. Din ansökan föredras på svenska. Märk din ansökan med ditt sökta kompetensområde.

Placering:                            Malmö - Isbergs gata 2

Arbetsomfattning:                Fulltid

Anställningstyp:                   Tillsvidare
 

Frågor om positionen? Tveka inte att kontakta
Henrick Olofsson, rekryterande chef +46 10 216 86 69

 

Saab är stolt karriärföretag 2024 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.