Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Ingenjör till skeppstekniskt system för ubåtar!

Malmö, Sweden
Closing date: 28 August 2022

Systemingenjör till maskinella system för ubåtar!

Vill du vara med och utveckla en av världens mest tekniskt avancerade produkter? Utveckla ubåtar från koncept till driftsättning och utbilda besättningar? Bli en del av en spännande och expanderande arbetsplats? Då bör du söka till oss och arbeta med maskinsystem för ubåtar!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats!

Din roll


På vår avdelning arbetar vi med maskinsystem som är nödvändiga för att ubåten och dess besättning ska utföra sina uppdrag. Några exempel på de system vi utvecklar är framdrivningsmaskineri, kyl- och ventilationssystem men även färskvatten- och brandsläckningssystem.

I din roll som systemingenjör är du inblandad i hela livscykeln av systemen, från koncept till slutprodukt. Du får arbeta med systemkonstruktion, upphandling, integration, driftsättning samt verifiering, men även uppgradera system. Detta innebär att du får många varierande och breda uppgifter.

Du kommer ha en koordinerande och sammanhållande roll för ditt system. Samarbetet med andra avdelningar och professioner kommer genomsyra arbetet för att skapa tekniska lösningar för en säker och funktionell ubåt.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

  • Ansvara för ditt system genom hela utvecklingsprocessen
  • Ta fram systemlösningar utifrån kravställning
  • Skapa tekniska specifikationer
  • Samarbeta med andra avdelningar för att färdigställa system
  • Genomföra verifiering och driftsättning av system

Din profil


Vi söker dig som vill ha en utmaning och lära dig massvis med nytt! Eftersom ubåtar är en sådan unik produkt kommer vi hjälpa och guida dig till de kunskaper du behöver. Du behöver inte kunna allt, men du ska ha ambitionen att lära dig med vår hjälp. Att samarbeta och skapa kontaktnät är centralt för vår verksamhet, och eftersom en del av våra intressenter finns utomlands behöver du kunna kommunicera på både svenska och engelska.

Vem just du är som person är viktigt för oss, och i urvalsprocessen lägger vi stort fokus på just detta. Oavsett om du är nyexaminerad eller erfaren civil- eller högskoleingenjör (eller motsvarande), kan du vara helt rätt för oss! Har du erfarenhet av marina produkter är det meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Våra sektioner under Maskinsystem är placerade i Malmö. Vi kännetecknas som ett tajt och familjärt gäng med stor samlad kunskap, där vi hjälper varandra för att komma fram till innovativa lösningar. Vi har en blandning av kollegor med olika bakgrunder och erfarenheter.

”På Maskinsystem värdesätter vi varje individ och våra olikheter –
personligheter, erfarenheter och att vår unika expertis är det som för oss samman.”

Saab Kockums utvecklar, bygger och levererar ubåtar och ytfartyg till kunder både i Sverige och utomlands. Du kommer att arbeta med ny teknik och avancerade system som slutligen skall tillverkas/upphandlas, monteras och driftsättas på ett toppmodernt varv i Karlskrona. Resor mellan orterna förekommer.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 400 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev. Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Linnéa Nilsson, Recruitment Coordinator: linnea.nilsson3@saabgroup.com

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.