Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjör till utveckling av komponenter eller skruvförband

Linköping, Sweden
Closing date: 13 June 2023

Din roll

Vi söker nu en komponentingenjör till sektionen, Component & Assembly Engineering Saab Aeronautics, som gärna har med sig erfarenhet från skruvförband.


Hos oss kommer du få möjlighet att arbeta med utveckling och kvalitetssäkring av framförallt mekaniska komponenter, där du kommer ingå i ett team som arbetar med teknikutveckling och support.

Din roll innefattar att du får ta ansvar för ett eller flera teknikområden och driva utveckling och utredningar inom området. Dessutom kommer du i din roll att vara SAAB Aeronautics primära kompetens inom området, och kommer få arbeta brett mot många olika produkter och verksamheter.

Mer specifikt kan dina arbetsuppgifter bestå av tex:

  • Utveckling av tekniska lösningar
  • Genomföra kvalificeringar
  • Framtagning av material- och artikeldata
  • Författa kravdokument
  • Bidra till General Engineerings gemensamma arbete
  • Tolka och översätta externa krav

Du kommer ingå i ett team där vi tillsammans skapar en helhet, där vi kombinerar engagemang och produktkunskap för att kunna utveckla verksamheten. Inom General Engineering har vi en gemenskap där vi som grupp stöttar varandra för att säkerställa leverans.

 
Men du kommer även att få arbeta med en hög nivå av självständighet och frihet, med en öppen dialog med resterande team och verksamhet, då du arbetar efter definierade arbetsprocesser för att vi ska få ett tydligt och repeterbart flöde.

Tillsammans skapar vi förutsättningar och stöttar utveckling, produktion och leverans av Aeronautics produkter.

Din profil

Vi söker dig som har kompetens inom ett eller flera av följande områden inom mekaniska komponenter;

  • Fästelement
  • Skruvförband.
  • Slangar/O-ringar

Vi ser att du har en akademisk utbildning och eller erfarenhet från tidigare arbete inom teknikområdet. Erfarenhet från arbete med skruvförband är meriterande, men inget krav.

Vi söker en profil där du som kompletterar oss som grupp. Du bör gilla att ta dig an och lösa utmaningar där förutsättningarna inte alltid är givna. Vi förutsätter att du är van att arbeta i team med andra, och en god kommunikationsförmåga.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Är det dig vi söker? Skicka in din ansökan idag, då vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Vad du kommer vara en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att ingå i sektionen Component and Assembly Engineering i General Engineering, en del av Business Support – Aeronautics. En central teknikorganisation. Vi skapar tekniska lösningar åt Aeronautics samtliga produkter och produktion. Från forskning till färdig produkt och vidmakthållande. General Engineering är idag ca 55 medarbetare, och Component & Assembly Engineering består av ca 13 medarbetare med konsulter.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.