Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjörer som vill göra skillnad

Malmö, Sweden
Closing date: 9 December 2023

Har du varit på rätt plats under 2023? Känner du att du vill göra skillnad – men vet inte riktigt hur?

Vi kämpar varje dag för vår gemensamma vision ”It’s a human right to feel safe” och nu behöver vi ingenjörer inom elektro- och maskinteknik samt elkonstruktörer som vill arbeta med trevliga och kompetenta kollegor! Uppskattar du ett arbetsklimat som uppmuntrar till lärande och som erbjuder både självständighet och stöttande samarbete? Då kanske du är vår nya schyssta kollega? Hos oss är våra kollegor:

  • Inte bara en medarbetare – du är en del av teamet
  • Inte bara en kugge i maskineriet – du är en del av lösningen
  • Inte bara ett arbete – du gör skillnad för Sveriges framtid

Din roll

På grund av omvärldsläget är det extra viktigt att vi som land har ett fungerade och högkvalitativt totalförsvar. Vår del av denna uppgift blir att designa ubåtssystem som bidrar till att upprätthålla Sveriges gränser och därmed skapa trygghet för dig och för de i din närhet. Vi leder och driver systemdesign för ubåtens olika funktioner samt genomför elkonstruktion på detaljnivå. Detta ger en spridning i arbetsuppgifter som möjliggör att det finns plats för just dina färdigheter hos oss!

Din profil

Vi söker ödmjuka och nyfikna ingenjörer som vill göra skillnad. Du är mån om att leverera i tid och med god kvalitet. Du gillar att sätta saker i sitt sammanhang samt att se till helheten för att kunna göra välavvägda kompromisser. I teamet kan vi välkomna personer med olika lång tid och erfarenhet inom arbetslivet och vi har goda möjligheter att anpassa utmaningarna utifrån var du befinner dig. Vi tror att våra framtida kollegor köper in på en kultur där vi:

  • Tar initiativ och ansvar för vårt arbete och leveranser
  • Är ödmjuka och gillar att samarbeta med kollegor
  • Delar med sig av våra kunskaper och är intresserade av att lära av kollegor
  • Engagerade i förbättringsarbete och utveckling av arbetsmetoder

Utöver detta tror vi att du har en högskole- eller universitetsutbildning inom elektro- eller maskinteknik alternativt i ett närliggande område. Vi värdesätter våra olikheter och skapar en trygg miljö där vi kan vara oss själva, hobby-keramiker, sångare, fotbollstränare eller yogi. Gemensamt har vi:

  • Övertygelsen om att varje land har rätten att försvara sig självt
  • Tekniken, där vi tillsammans har en både bred och djup kompetens inom flera områden

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system. Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval.

Vi är ett stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.