Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjörer till Special Mission & Regional Aircraft (SMRA)

Linköping, Sweden
Closing date: 21 February 2023

Vi söker ingenjörer till nya utmanande uppdrag inom Special Mission & Regional Aircraft (SMRA).

Din roll

Vår verksamhet är under snabb tillväxt och vi behöver förstärka vårt team med konstruktörer och systemingenjörer för att kunna anta nya utmaningar, bland annat två spaningsflygplan, GlobalEye till Sverige. En produkt med världsledande sensorer för spaning.

SMRAs verksamhet syftar till att utveckla, och underhålla våra plattformar GlobalEye, Saab2000AEW&C, Saab340AEW&C, Saab340/2000 samt SK60. SMRA-organisationen har karaktären av det lilla företaget i det stora, med korta beslutsvägar, närhet till produkter och nära samarbete mellan alla teknikområden.

Din roll hos oss kan innebära arbete inom exempelvis:

 • Kylsystem
 • Navigation
 • Självskydd och telekrig
 • Radar, elektro-optik
 • Kommunikationssystem
 • El-installation
 • El-schema
 • Skrovkonstruktion
 • Mekaniska system
 • Elkraft
 • Inredning

Din profil

Du har ett starkt intresse för teknik och gärna en teknisk utbildning, till exempel inom elektronik, mekanik eller konstruktion. Tidigare kunskap och erfarenhet från systemutvecklingsarbete, teknisk ledning och/eller projektarbete är meriterande.

Berätta för oss vad dina personliga styrkor är - ett välfungerande team består av olika personligheter, erfarenheter och kompetenser.

Information om våra produkter hittar du här: https://www.saab.com/products/globaleye 

https://www.saab.com/products/saab-2000-erieye-aewc https://www.saab.com/products/air/regional-aircraft

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle