Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Ingenjörer till Aircraft Mechanics, Ground Support Equipment

Linköping, Sweden
Closing date: 9 October 2022

Vi förstärker våra team med ingenjörer inom Gripen systemen och söker dig som vill arbeta brett, är teknikintresserad och vidareutveckla vår breda produktflora.

Din roll

Som ingenjör hos oss kommer du ingå i ett av sektionens team med huvudsaklig uppgift att förse våra Gripen-kunder med tekniskt stöd, utveckling och support kopplat mot vår produktflora av markbaserad underhållsutrustning.

I din roll kommer du uppleva stor variation av arbetsuppgifter. Du kommer medverka i hela kedjan och ges möjligheter att arbeta med allt från utredningar, anbudsarbete och kalkyler till utveckling, anskaffning och leverans.

Dina arbetsuppgifter kommer kunna bedrivas inom mindre team eller genom eget ansvar och ledning av mindre uppdrag. Baserat på din tidigare erfarenhet och bakgrund anpassas arbetsuppgifterna därefter för att skapa en bra dynamik inom teamen.

Inom rollen kommer du skapa och utveckla ett brett kontaktnät såväl internt som externt. Då vi har en verksamhet som är uppdelad geografiskt kan resor inom tjänsten tillkomma, både till verksamhetens övriga orter men även till våra kunder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Genomföra analyser och utredningar
 • Utveckling och anskaffning av underhållsutrustning
 • Upprätthålla och säkerställa korrekt dokumentation och information genom systemstöd
 • Kravhantering och säkerställa kravuppfyllnad
 • Tekniskt stöd mot intern/extern kund och interna gränssnitt, designorganisation, inköp m.fl.
 • Rekommendera lösningar och obsolescenshantering

Tillkommande arbetsuppgifter baserat på inriktning och erfarenhet:

 • Uppdragsledare och sammanhållande för medelstora uppdrag och projekt
 • Teknisk utredningsansvar och integration
 • Teknisk koordinering med utredningsansvar mot interna och externa gränssnitt

Din profil

Du tar initiativ, är kommunikativ med ett stort teknikintresse. Som person uppskattar du varierande arbetsuppgifter och trivs med att arbeta i grupp men samtidigt har en god förmåga att hantera uppgifter självständigt. Du har naturligt lätt för att leda och samordna uppdrag på ett organiserat sätt, besitter en affärsmässighet och är mån om kundrelationer.


Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang.

Krav:

 • Högskoleingenjör eller motsvarande kunskapsnivå förvärvade på annat sätt
 • Dokumenterad flerårig arbetslivserfarenhet inom teknikområdet
 • Kommunikativ med goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet inom flygområdet och flygunderhåll
 • Erfarenhet inom ILS- och underhållsberedning
 • Kravhantering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Avdelning Ground Support Equipment består idag av ca 110 medarbetare med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund. Vi är en del av affärsområde Aeronautics inom Saab AB. Vår avdelning arbetar med affärer riktade mot underhållssystem för flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer. Våra uppdrag består av att försörja underhållssystemen med rätt utrustning så att förebyggande och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder och slutanvändare.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Skicka in din ansökan redan idag - vi ser fram emot den!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.