Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Ingenjörer till nästa generations fighters!

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 October 2021
Apply for this job!

Önskar du att utveckla dig själv i en utmanande miljö där du får chans att arbeta i frontlinjen av teknikutveckling? Då är vi rätt företag för dig! Vi har stora möjligheter att anpassa din tjänst beroende på dina styrkor och intresseområden! Riktningen för din utveckling kommer till stor del att styras av dina tidigare erfarenheter och ditt intresse. Vi kommer att erbjuda dig ett mångsidigt, flexibelt och utmanande arbete med utrymme för självförverkligande och genomförande av egna idéer. Gå gärna in och lyssna på några av våra fantastiska medarbetare: https://www.saab.com/career/saab-life/meet-our-people/i-want-to-invent-the-future

Din roll

I arbetet som ingenjör inom något av teknikområdena:

 • Tactical Systems med underliggande områden:
  Electronic warefare Systems, Elektrooptiska system, Radar, Route Planning and Guidance,
  Tactical Control Decision Fusion, Data Links & Communications, Identify Friend or Foe, System Engineering & integration team
 • Human-Machine Interaction
 • Avionikarkitektur och Avionikdatorsystem
 • Aerodynamik
 • Flygmekanik och Flygprestanda
 • Styrsystem
 • Flygteknisk Vapenintegration
 • Systemteknisk Vapenintegration
 • Primärdata och Navigering


medverkar du på olika sätt i hela kedjan av utvecklingen, från tidiga definitionsfaser, konceptstudier, via kravställning, design, systemsäkerhetsarbete och mjukvarukonstruktion till verifiering och validering i flygsimulatorer, riggar och stöd vid flygprov.

I ditt arbete har du många kontaktytor mot flygplanets olika delsystem och teknikområden, såsom flygprov, förprojekt, laster och hållfasthet, konstruktion, operationsanalys, systemsäkerhet, inköp samt kontakter med underleverantörer, andra utvecklingsprojekt och kunder.

Arbetsinnehållet kräver stor erfarenhet och ofta spetskunskap inom teknikområdet. För att du ska nå detta kommer du att få en stegvis kompetensutveckling som skräddarsys just för dig genom både utbildningar och kunskapsöverföring från erfarna kollegor. Flera projekt sker i internationellt samarbete vilket innebär att det kan finnas möjligheter att arbeta kortare eller längre tider utomlands.

När du börjar hos oss kommer du få en fadder som sätter in dig i arbetet och välkomnar dig till teamet. Faddern kommer vara ett stöd under hela din introduktion och självklart även när du blivit varm i kläderna.

Hos oss kommer du absolut inte till ett färdigdukat bord. Vi har en otroligt komplex produkt som stundtals ger oss gråa hår, men även en stor tillfredsställelse när vi tillsammans löser problem. Vi har stort leveransfokus, samtidigt så tycker vi det är viktigt att kunna varva ner över en fika eller andra roliga aktiviteter med sina trevliga kollegor.

Din profil

För att trivas hos oss tror vi att du är en person som är nyfiken på nya tekniska utmaningar!

För oss är de personliga egenskaperna viktiga och vi tror att du är en öppen person som har lätt för att samarbeta och är öppen för förändringar i det dagliga arbetet. Du bidrar även till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla, något som vi värdesätter högt. För att lyckas i din roll behöver du också kunna bygga relationer. Du förstår behovet av att vara kreativ genom att kommunicera, initiera och hantera förändringar. Du kan uppvisa ett starkt personligt ledarskap och självkännedom med ledstjärnor som uthållig, anpassningsbar och beslutsam.

Då vi inom området har en mycket stor teknisk bredd och djup finns mycket goda möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter och personlig utveckling!

Vi ser gärna att du är analytiskt lagd med känsla för mekanik, fysik eller har inriktning mot mjukvara. Sannolikt har du en ingenjörsexamen i botten.

All dokumentation och många kontakter i det dagliga arbetet sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Placeringsort är Linköping.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Avdelningarna Flygteknik, Vapen, Taktiska System samt Avionik och HMI är en del av Aeronautics utvecklingsorganisation och har till uppgift att utveckla funktioner och förmågor inom teknikområdena: aerodynamik, flygmekanik och flygprestanda, styrsystem, flygteknisk/systemteknisk vapenintegration och navigationssystem, avionik och HMI för bemannade och obemannade flygande produkter. Avdelningarna är uppdelade i ett flertal områden/sektioner och har totalt ca 560 medarbetare. Vi behöver nu förstärkning inom alla våra teknikområden.


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:

Rekryterande chef Daniela Svensson +46 73 4181486
Rekryterande chef Jonas Mattsson +46 73 4188373
Rekryterande chef Klas Muskos +46 73 4181486