Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Ingenjörer till SW process- och arkitekturteamet Gripen E/F

Location
Linköping, Sweden
Closing date
24 June 2021
Apply for this job!

Vi behöver förstärka vårt team och söker nu flera ingenjörer som är intresserade av att arbeta med mjukvaruprocessen och mjukvaruarkitekturen inom Gripen E/F. Är du intresserad av att arbeta med förbättringar av Gripens mjukvaruprocess, Gripens mjukvaruarkitektur och deklaration av hela avioniksystemets mjukvara, välkommen med din ansökan!


Din roll

Som medlem i teamet för mjukvaruprocess och mjukvaruarkitektur får du, utifrån din egen profil och dina intressen, möjlighet att arbeta med många olika uppgifter inom Gripen E/Fs mjukvaruutveckling. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande, teamet jobbar med allt från kod, dokumentation, granskningar, gräva i kompilatorer, verktygsutveckling, konfiguration och scriptutveckling till att stötta utvecklingsteamen runt om i Gripen E med allehanda frågor.


Några exempel på arbetsuppgifter:

  • Delta i deklaration av flygande mjukvarueditioner

  • Underhålla och utveckla den interna processen på Saab för den flygkritiska mjukvaran

  • Underhålla och utveckla verktyg för underlättande av aktiviteter för funktionsutvecklande team

  • Delta i granskningar av funktionsutvecklande teams deklarationer och dokumentation

  • Stötta funktionsutvecklande team i hur man bygger en sund mjukvaruarkitektur


Arbetet bedrivs i team där alla medlemmar uppmuntras och förväntas bidra till teamets gemensamma uppgift, utifrån sin egen kompetens, intresse och erfarenhet. Teamet består idag av både seniora och juniora utvecklare och tekniska ledare, så du kommer ha gott stöd i upplärning inom området.


Din profl

Vi letar efter dig som har ett eget driv i att utveckla dig själv och du som vill bidra till verksamheten där det behövs som mest. Här finns många olika områden att verka inom, så oavsett om du är intresserad av processutveckling eller mjukvaruarkitektur, eller kanske testverktygsutveckling, Simulink-modellering eller tekniskt ledarskap så finns det alla möjligheter att växa hos oss! Vi anställer dig utifrån den du är och din vilja att lära och bidra.


Utöver detta är det önskvärt om du är:

  • Noggrann och kommunikativ

  • Snabb på att sätta dig in i nya situationer, i vissa fall outforskade för organisationen

  • En som sprider energi och kommer med förslag på förbättringar på ett konstruktivt sätt

  • En utförare som avslutar sina uppgifter

  • En som gillar ordning och reda


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.
 

Området Avionics Architecture, Integration and Delivery ansvarar för utveckling av flygplanets grundplattform (datorarkitektur, mjukvaruarkitektur, implementation av lågnivå- och säkerhetskritisk mjukvara). Vi har även ansvar för utvecklingsprocess och metodik inom mjukvaruutveckling. Vår verksamhet lägger grunden för hela den övriga funktionsutvecklingen inom Gripen E/F projektet.
 

Sektionen du kommer tillhöra utmärker sig genom att alla är måna om att du ska trivas på jobbet. Här arrangeras bland annat brädspelskvällar och fikastunder där alla intresserade är välkomna att delta. Det är viktigt för oss att alla ska få vara sig själva, känna sig trygga på jobbet och utvecklas inom det man själv tycker är intressant och roligt.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vi kommer att satsa på dig! Vill du satsa på oss? Välkommen in med din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.