Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjör/FOU ledare

Karlskrona, Sweden
Closing date: 29 August 2024

Ingenjör med inriktning inom FoU strukturanalys och material

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Sektionen Hull and Structural Analysis är idag en grupp på ca 35 personer som ansvarar för utveckling fartygsskrov, kompositmaterial och analys av mekaniska system. På sektionen finns även kompetens inom kompositmaterial, strukturanalys, skrovkonstruktion och ett laboratorium.

Du kommer att få driva projekt inom forskning och utveckling inom disciplinerna strukturanalys och materialteknik på såväl nationell och internationell nivå.  Inom materialteknik är vår fokus inom komposit men metalliska material och svets förekommer också.  Området strukturanalys innefattar statiska och dynamiska hållfasthetsberäkningar av strukturer och mekaniska system. Du kommer att arbeta självständigt tillsammans med team av tekniska experter och avrapportera projekten till styrgrupp.  Tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter och resor inom EU.

Under vissa perioder får du också möjligheten att delta i andra teknikutvecklingsprojekt, det kan vara strukturanalys (hållfasthetsberäkningar, analyser av laster) eller materialteknik (kvalificering av material). Detta beroende på vilket område som är lämpligt för just dig.

Din profil

Vi söker dig som har en hög social kompetens och är både självgående, drivande samt noggrann i ditt arbete. Du har ett analytiskt förhållningssätt och att du är drivande i ditt arbete. Du tar eget initiativ och ansvar och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

God teknisk förståelse inom exempelvis farkostteknik, maskinteknik, materialteknik eller teknisk fysik, med inriktning mot strukturanalys eller materialteknik är positivt och vi ser gärna att du är licensierad/disputerad. Du har erfarenhet av att arbeta tvärdisciplinärt, har en god pedagogisk förmåga och även en förmåga att prioritera olika uppgifter.  Vi ser gärna att du har erfarenhet av att delta i produktutvecklingsprogram, produktutvecklingsprocesser och trivas i att arbeta med kollegor från andra kulturer och länder.

Meriterande är om du har erfarenhet av marina system, kompositmaterial, samt ledning av FoU. Stationeringsort är Karlskrona. Tjänsteresor förekommer, körkort är inget krav men meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Per Tingskull, rekryterande chef, per.tingskull@saabgroup.com


Vi ser fram emot din ansökan!