Skip to content Go to main navigation Go to language selector
procurement.jpg

Inköpare till Training & Simulation

Huskvarna, Sweden
Closing date: 15 December 2022

Vi söker dig som vill vara en del av vår inköpsorganisation och arbeta som operativ inköpare inom elektronik inom affärsområdet Training & Simulation på Saab.

Din roll

Inom rollen kommer man främst göra inköp inom elektronik. Arbetet innebär bland annat att man ansvarar för inköp och leverans av kretskort, komponenter samt inköp av produktionsutrustning.  Du har kontakter inom och utanför företaget, vilket kräver att du är en utåtriktad person som har förmåga att arbeta på ett strukturerat sätt.

Din framtida utmaning består i att:

  • Koordinera och hantera de dagliga operativa inköpen enligt prognos och behov.
  • Bevaka ordererkännanden.
  • Leveransbevaka och säkerställa att hemtagning sker i rätt tid.
  • Informera internt om leverantörernas leveransförmåga och följa upp avvikelser.
  • Se till att överenskomna prisavtal är uppdaterade och aktuella.
  • Arbeta proaktivt med att säkerställa framtida leveranser.
  • Uppdatera affärssystemet IFS med inköpsrelaterade masterdata.
  • Hantera dagliga operativa inköpsfrågor och inköpsadministration.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med övriga strategiska och operativa inköpare inom elektronik samt leverantörer men även ha många andra kontaktytor inom produktion och utveckling. I rollen har du operativt ansvar för att koordinera och hantera dagliga inköpsuppgifter gällande det material som vår verksamhet kräver för att kunna uppfylla leverans till kund.

Din profil

För att lyckas i rollen behöver du ha ett intresse för inköp och det är mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av att operativt inköp inom elektronik.

Som person är du noggrann, flexibel och strukturerad med god administrativ förmåga.

Inköpsavdelning består av individer som stöttar och hjälper varandra för att komma i mål. För att passa in i gruppen behöver du därför vara prestigelös, kommunikativ och ha lätt att samarbeta med andra.

Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av att jobba i affärssystem så som IFS eller liknande.

 

Meriterande för tjänsten är utbildning inom inköp/teknik eller längre erfarenhet av elektronik inköp.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.