Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
administration.jpg

Inköpsstöd Strategiskt Inköp Aerospace Systems

Linköping, Sweden
Closing date: 24 April 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Aerospace Systems står inför spännande och utmanande åtaganden inom både våra civila program och Boeing T7-A programmet (militärt skolflygplan).

Nu vill vi att just DU kommer och arbetar med oss! Är du en lagspelare som vill bli en del av vårt fantastiska inköpsteam så se genast hit!

Vi söker nu dig som kan stötta oss och vår avdelning i vårt dagliga arbete. Inom Strategiskt Inköp ansvarar vi bl.a för att leverantörerna efterlever våra avtal och kommersiella villkor, utveckling av nya och befintliga leverantörer samt att bibehålla och förbättra kostnadsbilden för materialdelen i våra affärer. Vi är idag ca 25 medarbetare och arbetet präglas av både interna kontakter här på Saab och externa kontakter gentemot våra leverantörer. Rollen som Inköpsstöd innefattar både rent administrativa delar som tex resebokningar och besöksanmälningar men rollen har tyngdpunkt på att bidra till verksamheten genom tex artikel och leverantörsunderhåll i vårt affärssystem, ekonomiuppföljning för avdelningen samt att leverantörernas kontaktpunkt och ägare av vår leverantörsportal X-net.

Exempel på dina arbetsuppgifter:

  • Ekonomisk uppföljning av sektionens linjebudget

  • Leverantörs – och -artikelunderhåll i vårt affärssystem

  • Sammanhållande i vårt arbetsmiljöarbete

  • Ägare av och support till vår leverantörsportal

  • Delta i introduktion av nyanställda

  • Resebokningar och besökshantering

  • Mötes- och beslutshantering

Din profil

Vi söker dig som är en lagspelare, är service-inriktad och förstår vikten av din insats för lagets (avdelningens) prestation. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper där du behöver vara prestigelös och initiativrik och tycka om att bidra genom att underlätta för avdelningen i stort. Eftersom din vardag kommer präglas av många kontaktytor kommer din kommunikationsförmåga och din sociala kompetens värdesättas högt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande roll och det kommer vara en fördel om du kan Excel och Powerpoint för att underlätta och effektivisera din vardag. Då våra leverantörer finns över hela världen så ska du förutom svenska känna dig bekväm med att uttrycka dig på engelska i tal och skrift


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.


Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Affärsenheten Aerospace Systems ingår i affärsområde Aeronautics. Vi utvecklar, industrialiserar och producerar flygplansstruktur med ingående system till flygindustrier över hela världen. Aerospace Systems integrerar med helhetsansvar projekt innehållande utveckling, industrialisering och produktion av delar till kundernas flygplan. Våra kunder är främst Airbus och Boeing.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.