Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Insider Prevention Security Officer

Göteborg, Sweden
Closing date: 13 October 2022

Nu kommer en unik möjlighet då Saab förstärker sin säkerhetsfunktion Personnel security and support! Ett helt nytt team ska skapas och du kommer därmed ha möjligheten att få vara med på vår resa redan från start!

Din framtida utmaning

Vi inom Group Security står inför spännande utmaningar att möta framtiden med ökade säkerhetshot och nya externa krav på säkerhetsarbete. För att kunna erbjuda bättre stöd till verksamheten på Saab upprättas nya säkerhetstjänster och arbetet digitaliseras allt mer. Nu bygger vi en helt ny enhet, där säkerhetsprövning, personutredningar och säkerhetssupport är i stort fokus!

I din roll som Security officer kommer dina arbetsuppgifter innebära stora kontaktytor och har som huvudfokus att ge verksamheterna stöttning inom säkerhetsrelaterade serviceområden så som tex;

 • Säkerhetsprövningssamtal
 • Bakgrundskontroller och utredningar
 • Säkerhetssupport och säkerhetshandläggning
 • Utbildning och utbildningsstöd

Vi erbjuder dig ett arbete där både dina teoretiska och praktiska färdigheter kommer till användning. Du kommer bli del av ett team med personer som vi ser för oss har höga ambitioner och där man uppskattar varandras olikheter samt nyttjar varandras olika erfarenheter.

Resor kan till viss del förekomma i arbetet.  
 

Din profil

Du är intresserad av människor och har fallenhet för det personliga mötet, du är analytisk och uppmärksam på detaljer. Kan du kombinera det med hög personlig integritet och förmågan att bygga förtroende så kommer du passa perfekt i den här rollen!

Du har:

 • Erfarenhet av intervjuer och/eller utbildningsfrågor
 • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort
 • Stort intresse för säkerhetsarbete och vilja att vidareutbilda dig

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av säkerhetsprövningar eller personbedömning
 • Formell utbildning inom beteendevetenskap eller säkerhetsrelaterat arbete
 • Erfarenhet av support och gärna med digitalt systemstöd
 • Erfarenhet av utbildarrollen
 • Ansvarsbefattning och arbete med sekretess

Personliga egenskaper kommer vara av största vikt i vårt urval. Har du som söker ett genuint driv och intresse för säkerhetsarbete med dess olika utmaningar, så formar och kompletterar vi dina eventuella kunskapsgap längs med vägen! Vårt mål är att du har nått en expertnivå inom området om några år.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Möjlig placeringort Linköping, Stockholm, Göteborg.

Nu har du chansen att kunna påverka din vardag inom ett av de ämnen som just nu verkligen är på tapeten runt om i världen. Vi kommer erbjuda dig en spännande roll där vi alltid har din personliga utveckling i fokus! Tveka inte att söka redan idag!
 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats. Vill du bli en del av vår resa? Den här chansen vill du inte missa, ansök idag! Urval sker löpande och tjänster kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.