Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Insider Prevention Security Officer

Göteborg, Sweden
Closing date: 31 October 2023

Nu kommer en unik möjlighet där du får vara med och förstärk Saabs nyuppstartade säkerhetsfunktion inom Personnel security and support!


Din framtida utmaning

Vi inom Group Security står inför spännande utmaningar att möta framtiden med ökade säkerhetshot och nya externa krav på säkerhetsarbete. För att kunna erbjuda bättre stöd till verksamheten på Saab upprättas nya säkerhetstjänster och arbetet digitaliseras allt mer. Du blir del i en helt ny enhet, där säkerhetsprövning, personutredningar och säkerhetssupport är i stort fokus!

I din roll som Security officer kommer dina arbetsuppgifter innebära stora kontaktytor och har som huvudfokus att ge verksamheterna stöttning inom säkerhetsrelaterade serviceområden så som tex;

 • Säkerhetsprövningssamtal
 • Bakgrundskontroller och utredningar
 • Säkerhetssupport och säkerhetshandläggning
 • Utbildning och utbildningsstöd

Vi erbjuder dig ett arbete där både dina teoretiska och praktiska färdigheter kommer till användning. Du kommer bli del av ett team med personer som har höga ambitioner och där man uppskattar varandras olikheter samt nyttjar varandras olika erfarenheter.

Resor kan till viss del förekomma i arbetet.  
 

Din profil

Du är intresserad av människor och har fallenhet för det personliga mötet, du är analytisk och uppmärksam på detaljer. Kan du kombinera det med hög personlig integritet och förmågan att bygga förtroende så kommer du passa perfekt i den här rollen!

Du har:

 • Erfarenhet av intervjuer och/eller utbildningsfrågor
 • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort
 • Stort intresse för säkerhetsarbete och vilja att vidareutbilda dig

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av säkerhetsprövningar eller personbedömning
 • Formell utbildning inom beteendevetenskap eller säkerhetsrelaterat arbete
 • Erfarenhet av support och gärna med digitalt systemstöd
 • Erfarenhet av utbildarrollen
 • Ansvarsbefattning och arbete med sekretess

Personliga egenskaper kommer vara av största vikt i vårt urval. Har du som söker ett genuint driv och intresse för säkerhetsarbete med dess olika utmaningar, så formar och kompletterar vi dina eventuella kunskapsgap längs med vägen! Vårt mål är att du har nått en expertnivå inom området om några år.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Placeringsort för denna roll är i Linköping, Göteborg eller Karlskrona.

Nu har du chansen att kunna påverka din vardag inom ett av de ämnen som just nu verkligen är på tapeten runt om i världen. Vi kommer erbjuda dig en spännande roll där vi alltid har din personliga utveckling i fokus! Tveka inte att söka redan idag!

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats. Vill du bli en del av vår resa? Den här chansen vill du inte missa, ansök idag!

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Urval sker löpande och tjänster kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.